Hva skal jeg forvente av et kneemyr?

Et knelå MRI er en medisinsk bildebehandlingsstudie som utføres for å se på kneets innside. Det kan brukes som et diagnostisk verktøy når en lege mistenker at det er noe galt med kneet, eller det kan brukes som en oppfølgingsprosedyre for å se hvor godt en pasient helbreder. Å vite hva du kan forvente kan gjøre opplevelsen mer behagelig, spesielt for yngre pasienter.

Knee MR blir utført som ambulante prosedyrer. Når pasienten kommer til sykehuset, blir han eller hun bedt om å fjerne alle metallobjekter, og kan bli bedt om å komme inn i et sykehuskjole. Metallobjekter kan ikke være tilstede i MR-rommet på grunn av magneten i MR-maskinen. Pasienter som har medisinske implantater, bør gi dem beskjed til sine leger før de får en MR, i tilfelle det er fare.

Når pasienten er klar, blir han eller hun hjulpet på et MR-bord, og puter er vant til å stramme kneet og holde det på plass. Hvis sykehuset har en åpen MR-maskin, vil den ofte bli brukt til en kne-MR for pasientkomfort. Hvis MR-maskinen er stengt, glir MR-tabellen inn i maskinen før den starter. Under selve MR-en har maskinen en tendens til å generere svært høye lyder, og pasienter utleveres ofte med hodetelefoner. Mange sykehus gir pasienter med musikk å lytte til, slik at de kan slappe av.

Knæet MR kan ta 30 minutter til en time. Det er viktig å holde seg stille i denne perioden. Pasienter som vet at de har problemer med å legge seg ned, kan spørre om de kan ta beroligende eller et stoff for smertebehandling. Sedativ kan også tilbys dersom en pasient opplever klaustrofobi, slik at pasienten vil kunne slappe av i MR-rommet.

Hvis bildet er klart, vil resultatene av MR-en snart bli tilgjengelig for pasienten, og legen vil snakke om konsekvensene av resultatene og mulige behandlingsalternativer. Noen ganger er bildet ikke helt klart, og en lege kan be om at en MR med kontrast utføres. I en kontrast kne MRT, injiseres en kontrastfarve. Når MR utføres, vil fargestoffet markere ulike områder av leddet. Før kontrasten injiseres, bør pasienten vurdere sin eller hans allergier for å bekrefte at det vil være trygt å bruke kontrast.