Hva skal jeg forvente fra håndleddet kirurgi?

Håndleddet kirurgi kan gjennomføres for en rekke årsaker. Det hjelper å vite hva du kan forvente fra kirurgi før det skjer, fordi å vite hva som skal skje, kan lette stress og frykt rundt kirurgi. Fordi det er mange forskjellige typer håndleddkirurgi, bør pasientene snakke med kirurger om spesifikasjonene av operasjonen for å lære mer om hva som vil skje under og etter operasjonen. De bør sørge for at oppgaven om potensielle komplikasjoner og utfall, og hvor lenge etterbehandlingen blir.

Så snart kirurgi er anbefalt, blir pasienten bedt om å gjennomgå tester for å bekrefte at han eller han er en god kandidat til kirurgi. Disse kan inkludere røntgenstråler av håndleddet som vil bli brukt av kirurgen til å utvikle en hensiktsmessig tilnærming til operasjonen, sammen med blodarbeid for å kontrollere eventuelle medisinske problemer. Pasienten møter også kirurgen og anestesiologen for å snakke om hva som skal skje under operasjonen. Dette gir en mulighet til å stille spørsmål. Pasienten bør også avsløre alle medisiner som brukes, da noen kan være kontraindisert for kirurgiske pasienter. Blodfortynnere kan for eksempel forårsake komplikasjoner under operasjonen.

Når pasienten er ryddet for operasjon, vil en avtale bli planlagt. Pasienten blir bedt om å avstå fra å spise eller drikke natten før, selv om nødvendige medisiner ryddet av kirurgen, kan tas med en liten slurk vann. Når pasienten kommer til sykehuset eller kirurgisk klinikk, vil han eller hun bli bedt om å fjerne alle smykker og bytte til sykehuskjole. Pasienter oppfordres vanligvis til å bade hjemme før de kommer inn, eller å bade på sykehusets fasiliteter.

Etter å ha kledd til anledningen, blir pasienten gitt en mild beroligende mens en intravenøs linje er plassert for å gi venøs tilgang. Deretter kan pasienten bringes inn i operasjonsrommet med det formål å fremkalle anestesi slik at operasjonen kan finne sted. I minimalt invasiv leddkirurgi vil kirurgen bruke flere små snitt for å introdusere verktøy og et kamera for å se operasjonen. Ved åpen kirurgi vil det bli gjort et stort snitt for å avsløre håndleddet.

Når operasjonen er fullført, blir pasienten våknet opp og tatt i bruk. Under gjenoppretting vil pasienten bli overvåket for eventuelle tegn på problemer. Smertebehandling er gitt, ofte i form av intravenøs medisinering, og pasienten kan også gis intravenøs væske. Pasientene blir også ofte bedt om å utføre pusteøvelser for å bekrefte at deres lungefunksjon ikke har blitt svekket av anestesi. Avhengig av arten av operasjonen og pasientens tilfelle, kan pasienten slippes ut etter en til to dager for å gå hjem.

Før utgivelse, er pasientene vanligvis gitt etterbehandlingsinstruksjoner for å lære å ta vare på såret og dressingen. Pasienten kan ha en støpt eller ekstern fikseringsapparat som krever spesiell forsiktighet. Pasienten vil også bli gitt medisiner for å ta med seg hjem og advare om tegn på infeksjoner eller andre komplikasjoner av håndleddet operasjon, slik at pasienten vet når det er hensiktsmessig å ringe legen til å rapportere problemer.

Rødhet, hevelse, ekstrem smerte og dårlig luktende utslipp rundt kirurgisk område er alle årsaker til bekymring etter håndleddkirurgi. På samme måte, hvis en pasient utvikler pusteproblemer, blir feberaktig eller føler seg lette, bør en lege bli varslet.