Hva er epidural plass?

Den epiduralrommet er en del av spinalanatomien, som løper ned i ryggraden fra området der ryggvirvlene møter skallen til enden. Det er av medisinsk interesse fordi det er vant til å introdusere visse medisiner, for eksempel epiduraler brukt til smertebehandling i underkroppen. Klinikere må kunne lokalisere epiduralrommet på en pålitelig måte, fordi det er fare for å skade delikat vev når man plasserer en nål i ryggraden.

Denne delen av spinalanatomien består av området mellom dura mater, det tøffe fibrøse vevet som omgir ryggmargen og cerebrospinalvæsken, og foringen på vertebralkanalen. I forskjellige mennesker kan størrelsen på den epiduralarealet variere. Langs ryggraden vokser dette rommet og krympes sammen med ryggmargen. I områder hvor ryggmargen er tykk, kan rommet være nesten ikke-eksisterende fordi ryggmargen fyller det meste av ryggraden.

Kroppen har en svært effektiv design, og epiduralrommet er langt fra tomt. Den inneholder fett og blodkar sammen med nerverøtter som grener ut fra ryggmargen for å innervere ulike områder av kroppen. Det gir litt isolasjon for ryggmargen, beskytter den mot skade, og holdbarheten gjør det til et populært valg for å administrere medisiner fordi det er vanskelig å provosere betennelse eller drepe celler i epiduralrommet.

Medisinsk bildestudier viser noen ganger det epiduralarealet, avhengig av hvilken vinkel som brukes til studien og vinkelen som brukes til bildene. Det er også synlig under spinaloperasjoner som involverer å åpne opp ryggvirvlene for å få tilgang til ryggmargen. I situasjoner hvor folk har kollapset eller slipt plater, har ryggmargen kanskje ikke nok wiggle-rom, og dette kan føre til klemte nerver og andre problemer.

Også kjent som ekstradural eller periduralt rom, kan denne delen av ryggraden være lokalisert av omsorgspersoner med palpasjon av ryggraden og forsiktig plassering av en nål. Nåler som er spesielt utviklet for bruk i epiduralrommet, brukes ofte fordi de er sikrere og mer pålitelige enn andre typer nåler for injeksjoner i dette området. Klinikere må være forsiktig for å unngå å punktere dura materen og introdusere sprøytenes innhold i selve ryggmargen, en svært uønsket situasjon.