Hva er forskjellen mellom en forstuing og en belastning?

En forstuing og en belastning er begge mindre skader, ikke knuste bein som påvirker mykvevet i muskler, ledbånd og sener. Forskjellen mellom en belastning og forankring er at en belastning er en skade på en muskel eller en sene og en forstuing har påvirket ligamentvevet. Begge forekommer ved ledd hvor leddbånd forbinder bein til bein og sener forbinder ben til muskler. De er vanligvis midlertidige, milde skader som blir behandlet på samme måte og helbrede raskt.

En forstuing oppstår oftest som følge av en plagsom høst, bilulykke eller sportsskade. Det resulterer når et ledd blir skutt, vridd, presset, slått eller plutselig plutselig, for eksempel virkningen av å falle fremover eller hendene eller taklet på banen. Den plutselige bevegelsen beveger leddet på en måte som det ikke er ment å bli bøyd, rive ligamentet.

Stammer skyldes ofte overdreven mosjon, tung løft, repeterende bevegelse eller mindre påvirkning. Du kan få stammer i din nedre del av ryggen ved å løfte en belastning, eller i benet fra å “vri” en ankel mens du kjører. Stammer kalles kollokvivalent som “revet” eller “trukket” muskler. Knær, ankler, skuldre, albuer og knær er vanligvis skadet på denne måten.

Bløtvevskader har symptomer på rødhet, hevelse, overflødig blåmerking, nedsatt mobilitet og en kjedelig ømme smerte eller skarp kramper. Sprains and strains behandles best de første 48 timene av RICE, noe som betyr hvile, is, komprimere og heve. Det forstuede eller anstrengte området bør ikke flyttes, men skal avis, pakkes tett og forhøyet.

Etter 48 timer kan varme brukes sammen med mild massasje for å løsne de omkringliggende musklene. Varme bad eller varmeputer brukes ofte til å behandle forstuinger av stammer. Lett bruk av det skadede området kan også begynne på dette tidspunktet. Hvis smerten er alvorlig, anbefales det ofte at en anti-inflammatorisk eller smertereduksjon, eller bruk en aktuell analgetika. Ved ekstreme skader kan en lege røntgen området for å sikre at det ikke er noen beinskader. En skinne eller stav kan brukes til å forhindre forverring av følsom ledd. Noen ganger, ved gjentatte skader, styrker fysisk rehabilitering de tilstøtende musklene for å forhindre skade.