Hva er sammenhengen mellom tidsstyring og stress?

Tidshåndtering og stress er relatert, fordi administrering av tid bidrar til å håndtere stress. Folk opplever ofte stress på grunn av mangel på tidsledighetsferdigheter og følelser av å være overveldet av alt de må gjøre. De kan redusere stresset sitt ved å bruke smart tidshåndteringsteknikker for å hjelpe dem med å få sitt arbeid og andre ansvarsområder gjennomført på en mer rettidig måte. Forholdet mellom tidsstyring og stress er generelt en invers, eller negativ, en. Med andre ord, jo bedre man styrer sin tid, jo mindre stress han eller hun burde ha.

Hvis en person har mye ansvar, enten i jobben, hjemme eller begge deler, vil det trolig være til nytte for den personen å holde rede på ansvaret. En bærbar eller datafil full av daglige gjøremålslister kan hjelpe en person til å se hva som må gjøres hver dag. Oppgaver, prosjekter, møter og andre påkrevde ansvarsområder kan listes og prioriteres som haster, viktige eller valgfrie, med forfallsdato oppført. Valgfrie oppgaver som ikke er fullført en dag, kan flyttes til oppgavelisten for neste dag.

Kalendere er også et nyttig verktøy for å følge med viktige datoer, oppgaver og møter, samt andre rutinemessige og ikke-rutinemessige forpliktelser. Folk kan bruke daglige rutiner i tillegg til ukentlige og månedlige kalendere for å hjelpe dem med å planlegge oppgavene sine og optimalisere sin tid. De kan bruke bærbare håndholdte kalendere, elektroniske kalendere på mobiltelefonen eller datamaskinen, eller skrivebords- eller veggkalendere. Å kunne se på timeplanen en uke eller måned om gangen, kan hjelpe folk å innse når de skal begynne å jobbe med prosjekter og når de skal få dem til å fullføre.

Stort prosjekt chunking er en annen nyttig tidsstyringsstrategi som kan redusere stress. Foruten å bli overveldet av alt de trenger å gjøre, blir folk ofte overveldet når de må starte et nytt prosjekt, spesielt en stor. I stedet for å tenke på store prosjekter som en stor oppgave, kan det være nyttig å bryte det ned i ulike trinn som må fylles ut underveis, og å sette foreløpige forfallsdatoer for hvert trinn. På denne måten er tidsstyring og stress forbundet, fordi folk som knuser store prosjekter i små biter, er mindre sannsynlig å føle seg stresset over hele prosjektet og mer sannsynlig å lykkes med å fullføre den.

Noen mennesker finner det som gjør den klokeste bruken av sin tid og vet hvilken tid på dagen de får det beste arbeidet, kan hjelpe dem til å være mer produktive. Andre mennesker lykkes i å bli mer oppnådd når de har gjort sitt arbeidsmiljø så ledende som mulig for å hjelpe dem å konsentrere seg. Delegering av oppgaver når det er mulig og hensiktsmessig, kan også redusere arbeidsbelastning og stress.

Bruken av disse strategiene fremhever sammenhengen mellom tidsstyring og stress. Når en person bruker tidsstyringsstrategier til sin fordel, kan han eller hun redusere mengden stressfilt. Jo mer organisert og effektiv en person er, desto bedre vil han eller hun føle seg om oppgavene foran.