Hva er sigmoid kolon?

Sigmoid kolon er endedel av tykktarmen, nærmest endetarmen. Denne delen av tarmene er i form av en s-formet sløyfe, og er vanligvis omtrent 16 tommer (40,64 cm) i lengde. Det er i stand til å utvide og kontrakten avhenger av at mengden av fecal materiale blir lagret til det er klart å bli evakuert fra kroppen.

Tykktarmen er også kjent som tykktarmen eller tarmen. Tykktarmen består av stigende, tverrgående, nedadgående og sigmoid kolon, samt rektum og anus. Formålet med tykktarmen er å eliminere giftstoffer og avfall fra kroppen, for å absorbere og overføre næringsstoffer inn i blodet og til å absorbere væsker.

Tykktarmen er et langt rør som begynner på tarmens ender. Hele tykktarmen måler ca 1,5 meter lang, mye kortere enn den typiske 16 tommer (4,8 m) tynntarmen. Den består av lymfatiske og bindevev, blodkar og muskler. Muskelvevet er ansvarlig for bevegelsen, eller peristaltikken, som er nødvendig for å drive avfall gjennom kolon.

Det meste av vannet absorberes fra avføring når det beveger seg gjennom det stigende tykktarmen. Avfallet går da videre til tverrgående tykktarmen, som begynner ved leverbøyningen. Dette er delen av tykktarmen der avfallet dannes til avføring. Ved miltbøyningen blir tverrgående tykktarmen den synkende kolon, hvor avføring blir mer solid.

Den s-formede sigmoid kolon begynner på slutten av den synkende kolon. Avføring fortsetter gjennom sigmoid kolon, og kan lagres i dette området til de blir flyttet i endetarmen. Endetarm er en kort del av tarm som fører til anus, hvor avføring er utvist.

Siden en av de vanligste årsakene til kreftdød i USA er tyktarmskreft, anbefaler mange helsepersonell sigmoidoskopi for menn og kvinner over 50 år. Denne prosedyren evaluerer sigmoidkarbonet for polypper eller andre lesjoner. Under prosedyren kan legen visualisere den indre foringen av denne delen av tykktarmen, fjerne polypper og ta vevsprøver for biopsi.

Som sigmoid kolon må øke presset for å flytte avføring i endetarmen, kan det oppstå sporadiske bulging sekser kalt diverticuli. Disse små sacs, hvis smittet, forårsaker en tilstand som kalles diverticulitis, som kan være ledsaget av magesmerter og feber. Diagnose er vanligvis laget med en sigmoidoskopi. Behandling vil trolig inkludere anti-spasmodiske stoffer og antibiotika.