Hva er behandlingen for ben ødem?

Ben ødem er hevelse av alle eller deler av beinet og føttene på grunn av for mye væske som beholdes av kroppen. Noen ganger er årsaken til væskeretensjonen godartet, for eksempel å stå lenge på jobben eller forstukke en ankel. Andre ganger kan det være mer alvorlig og kan inkludere sykdom, skade, betennelse eller preeklampsi hos gravide kvinner. Behandlingen av ødem i benet inkluderer å holde beina opp over hjertenivået når du sitter eller legger deg ned, et lite saltholdig kosthold, trener for å flytte væsken bort fra ekstremitetene, og bruke spesielle strømper som er designet for benstøtte.

I noen tilfeller kan ben ødem være kroppens respons på medisinering. Disse reseptbelagte medisiner kan inkludere antidepressiva, kalsiumkanalblokkere som brukes til å senke høyt blodtrykk, steroider og hormoner som testosteron og østrogen. Leg ødem kan også være kroppens respons på en brenning, kirurgi, lymfeknude blokkering, blodpropp eller insektbitt. Noen ganger overvektige mennesker opplever hevelse fra væske i bena, og behandling av ødem i dette tilfellet kan innebære å miste vekt. Behandling av ben ødem bestemmes av årsaken og kan avvike fra person til person, selv om det hovne benet eller foten vil se på det samme uansett hva årsaken er. Noen ganger vil behandling av ødem i benet inneholde diuretika som hjelper en pasient å kvitte seg med ekstra væske.

Leg ødem kan forekomme uten åpenbar eller merkbar grunn, og dette kalles idiopatisk ødem. Behandling av idiopatisk ødem krever ofte diuretika. Dette er en gyldig behandling, men noen ganger gir det paradoksale resultater med en rebound-effekt, noe som gjør at pasienten beholder mer væske når diuretika ikke lenger blir inntatt. Det kan ta en idiopatisk ødemepatient opptil 21 dager uten diuretika for å ødelegge rebound-mønsteret.

Noen symptomer på ødem som følger visse tilfeller krever øyeblikkelig legehjelp. En person bør umiddelbart ringe til legen eller beredskapstjenesten dersom han eller hun også føler seg kortpustet eller har smerter eller en tett følelse i brystet, eller om pasienten er forvirret eller svimmel. En lege bør også konsulteres dersom en pasient ikke produserer tilstrekkelig mengde urin, hvis en feber er tilstede, hvis det hovne området føles varmt eller huden ser rød ut, eller hvis pasienten har lever-, hjerte- eller nyresykdom.