Hva er forbindelsen mellom strep hals og en stiv nakke?

Forbindelsen mellom strep hals og en stiv nakke kan avhenge av andre symptomer og plasseringen av nakke stivhet. Noen stivhet i nakken kan oppstå med halsinfeksjon på grunn av betennelsen. Hvis pasientene oppdager at nakken er stiv og de har problemer med å se ned eller vende på hodet, kan dette være et tegn på meningitt, en veldig alvorlig infeksjon. For å være på den sikre siden, kan pasientene foretrekke å ringe en sykepleie-hotline eller deres primærhelsetjenesteleverandører hvis de oppdager nakkestivhet og ikke er sikker på om de burde være bekymret.

Strep hals er en vanlig infeksjon forårsaket av Streptococcus bakterier som koloniserer halsen, forårsaker symptomer som ømhet, smerte og hoste. Noen tilfeller løser seg selv, men hvis symptomene vedvarer i mer enn tre til fem dager, kan pasienten få en streptest for å sjekke om bakteriene. Hvis det er positivt, kan antibiotika behandle infeksjonen og løse betennelsen.

Hvis en pasient har strep hals og en stiv nakke utvikler seg, kan dette skyldes betennelse forårsaket av infeksjonen. Sårhet og stivhet skal være plassert i nakken, og pasienten skal fortsatt kunne bevege seg uten ekstrem smerte. Når bakteriene dør, bør stivhet og hevelse også løse seg. Det kan bidra til å drikke rikelig med væsker for å fremme immunhelse, og noen pasienter vil kanskje bruke varme eller kalde pakninger på halsen, avhengig av hvilke som får dem til å føle seg mer komfortable.

Hvis en person har strep hals og en stiv nakke som er primært stiv i ryggen, er det en grunn til bekymring. I tilfeller av meningitt, penetrerer bakteriene hjernen i sentralnervesystemet, og kan forårsake en alvorlig infeksjon som kan føre til komplikasjoner som koma og død. Stivhet assosiert med meningitt har en tendens til å være mer smertefull og begrenser rekkevidden av bevegelse; folk kan synes det er ekstremt vanskelig å se ned mot bukene deres, for eksempel på grunn av tetthet i nakken.

Streptokokker kan noen ganger forårsake meningittinfeksjoner, og er en potensiell bekymring med strep hals og en stiv nakke. Selv om denne komplikasjonen er svært sjelden, kan det være en bekymring i tilfeller der pasientene har kompromittert immunsystem eller en nylig operasjonsoperasjon på sentralnervesystemet. I disse tilfellene bør pasienter og deres familier allerede være oppmerksomme på deres økte infeksjonsrisiko og passende tiltak for å forhindre komplikasjoner som meningitt. For eksempel kan en kreftpasient som utvikler ondt i halsen, rapportere det til en medisinsk leverandør for å få behandling, i stedet for å vente på at den skal løses.