Hva er forskjellen mellom suboxone & undefinedundefinedreg; og metadon?

Suboxone® og metadon er to medisiner som ofte brukes til behandling av opiatavhengighet. De er tenkt på begge hjelpemidler i opiatavhengighet ved å redusere tilbaketrekningssymptomer som oppstår når en person slutter å ta opiater. Disse medisinene kan være effektive fordi de ligner opiater, som kodein, heroin og morfin, men er ikke så vanedannende fordi de ikke produserer samme intensitet eller type høy. Å ha en mindre type opiat i kroppen gjør at personens system gradvis kan avvænne stoffene i stedet for å sjokkere kroppen ved å plutselig fjerne den avhengige substansen helt, for å hindre abstinenssymptomer. Selv om medisinene er like, er de ikke utbytbare og har noen viktige forskjeller som kan gjøre en medisin tryggere og mer effektiv for visse pasienter.

En viktig forskjell mellom Suboxone® og metadon er nettopp hvilke symptomer på opiatavhengighet og uttak de behandler og prosessen med hvordan de behandles. Suboxone® virker primært ved å blokkere eventuelle fysiske tilbakeslagssymptomer ved å avslutte opiater, men har ikke en tendens til å produsere noen form for høye. Metadon blokkerer også abstinenssymptomer, men det er sterkere enn Suboxone® og brukes ofte til smertelindring. Siden Suboxone® ikke gir smertelindring, er vanligvis metadon foreskrevet for pasienter som har mer alvorlige opiatavhengigheter som kan forårsake kronisk smerte under uttak.

Administrasjonsmåten har også en tendens til å være en viktig forskjell mellom Suboxone® og metadon. Suboxone® kan kun tas oralt gjennom en oppløselig tablett eller film som ligger under tungen til den absorberes i munnen, mens metadon kan tas oralt eller administreres intravenøst ​​med en nål. Hvis Suboxone® injiseres direkte inn i blodet, mister det effektiviteten, og opiatavtakssymptomer vil raskt oppstå.

Suboxone® og metadon har også forskjellige typer bivirkninger. Begge medisinene kan forårsake bivirkninger som redusert pust, døsighet, svimmelhet og forvirring, men metadon har en tendens til å ha andre, mer alvorlige mulige bivirkninger. Det kan også forårsake hallusinasjoner, brystsmerter og unormalt hjerteslag. Hvis noen bivirkninger av disse medisinene oppstår, anbefales det vanligvis å søke øyeblikkelig legehjelp.

Selv om begge disse legemidlene hovedsakelig er utpekt til å behandle avhengighet av opiater, kan de også begge være vaneformende selv og anbefales bare å administreres etter en lege’s instruksjoner. Metadon antas å være mye mer sannsynlig å bli vanedannende.