Hva er gurkemeie melk?

Gurkemeie melk er et hjem middel som antas å ha sin opprinnelse i ayurvedisk bruk av gurkemeie. I følge tradisjonell ayurvedisk medisin har gurkemeie en rekke medisinske egenskaper. Det kan redusere betennelse, støtte leverfunksjon, beskytte kardiovaskulærsystemet, kontrollere blodsukkeret og støtte fordøyelseskanalen. Gurkemeie har også vært tradisjonelt brukt for å forhindre hudsykdom og fremme sårheling. Gurkemeie melk inneholder vanligvis melk, gurkemeie og andre krydder, og blir ofte brukt til å behandle luftveissykdommer, lindre magen og hjelpe søvn.

Drikkeprukken kjent som gurkemeie melk fremstilles vanligvis ved å tilsette gurkemeie, og muligens andre krydder, til kald melk og oppvarme blandingen til melken koiler. Melken serveres vanligvis varm, og kan bidra til å berolige fordøyelsen. Krydderier som kanel og fersk ingefær kan hjelpe smaken av melk, og de kan også ha noen av de samme fordelene som gurkemeie. Mange tror at ingefærrot er et effektivt hjemmemedisin for fordøyelsesproblemer, og kanel antas å bidra til å regulere blodsukkeret ved å forhindre farlige dråper i blodsukkernivå. Noen mener at den varme melken kan bidra til å gjøre tryptofan, en aminosyre som antas å hjelpe til med å starte søvnpåvirkning, mer tilgjengelig for kroppen.

Ifølge ayurvedisk tradisjon er gurkemeie melk et spesielt effektivt hjem rette mot sår hals, hoste, astma og bronkitt. Gurkemeie melk oppskrifter ofte ring for ekstra krydder, for eksempel svart pepper, kanel og ingefær. Noen av disse krydderene antas også å gi ondt i halsen, hoste og andre respiratoriske tilstander. Ayurvedisk tradisjon tror generelt at disse krydder bidrar til å varme opp kroppen, og kan bidra til å lindre overbelastning i lungene og bihulene. Gurkemeie antatte anti-inflammatoriske egenskaper kan være i stand til å berolige symptomene på forhold som astma eller bronkitt, hvor luftveiene ofte blir betent.

Noen studier tyder på at gurkemeie kan ha noen medisinske fordeler. Dens anti-inflammatoriske egenskaper kan bidra til å lindre ledsmerter. Det kan ha fordeler ved behandling av diabetes, og kan bidra til å beskytte kardiovaskulær helse. Gurkemeie kan også bidra til å forebygge Alzheimers sykdom og enkelte typer kreft.

Gurkemeie kan ha andre helsemessige fordeler når de brukes annerledes. Ansiktsmasker laget med gurkemeie, mel, honning og melk sies å bidra til å lindre betennelse i huden og forhindre hudsykdom. Gurkemeievann sies å bidra til å avgifte leveren. Når det gjøres til en pasta med vann, sies gurkemeie å bidra til å fremme rask helbredelse av sår og forebygge infeksjon.