Hva er rynkekrem?

Rynkekrem er et spredbart stoff som selges i butikker eller foreskrives av leger for å rette opp, redusere eller forhindre rynker på kroppen. Mange rynke kremer markedsføres til kvinner som opplever aldring i ansiktet og ser etter anti-aging løsninger. Noen vanlige områder som rynkebehandlingsprodukter spesialiserer seg på er på eller rundt øynene, pannen, halsen, leppene og kjeften. Selv om produsenter kan hevde at rynke kremer kan behandle enhver type rynke, fungerer de generelt bedre på nye, overflate eller fine linjer.

Litteratur som følger med rynkekrememballasje, kan hevde at rynke manifestasjoner er utelukkende på grunn av kontrollerbare eller reversible agenter som sol og vind eksponering og livsstilsvaner som å røyke, drikke og skli. Selv om disse tingene kan bidra til rynke, regulerer andre mindre håndterbare faktorer som genetikk, elastin og kollagen tap, samt hudtype, også utseendet på rynker. Ingen rynkekrem kan motvirke effekten av alle disse rynkebidragene.

Av denne grunn har mange forbrukere problemer med å finne en rynkekrem som fullfører alt som det hevder å gjøre. Eventuell rynkekrem kan virke som om det umiddelbart virker rynket på hudene, men disse effektene er sannsynligvis midlertidige. Dette skyldes at rynkebehandlinger ofte inneholder fuktighetskremer som lett kan absorberes i huden. Disse flytende ingrediensene reduserer ansikts-tørrhet, som er kjent for å forverre utseendet på rynker.

Selv om det medisinske samfunnet kan bestride mange påstander fra produsenter av rynkekremkrem, kan visse aktive ingredienser påvirke hudens utseende, dersom løsninger som inneholder ingrediensene brukes regelmessig og over en lengre periode. I tillegg øker mengden av den aktive ingrediensen også rynkekremens effektivitet. Dermatologer foreskriver ofte anti-aging kremer med høyeste konsentrasjoner av aktive ingredienser.

Retinol, hydroksy syrer, Coenzyme Q10, kobberpeptider, kinetin og teekstrakter er alle aktive ingredienser som brukes i rynke kremer og hver bidrar til å behandle rynker. For eksempel motvirker retinol, en vitamin A-forbindelse og antioksidant frie radikaler som har vært knyttet til fremkomst av rynker. Alfa hydroksy syrer, beta hydroksy syrer og poly hydroxy syrer inneholder frukt-avledede syrer som fungerer som exfoliants som fjerner døde hudceller og oppfordrer deres erstatning med nye og bedre pigmenterte, mens Coenzyme Q10 styrer energiproduksjonen av de nye hudcellene. Kinetin bidrar til å stimulere kollagenproduksjon som bidrar til å fylle linjer og holder fuktighet i huden. Ekstrakter fra oolong, svart og grønn te inneholder også antioksidanter, og kobberpeptider hjelper antioksidanter i deres arbeid for å forbedre hudtekstur.

Nylige bekymringer om kunstige ingredienser og deres koblinger til ulike sykdommer forårsaker mange forbrukere å velge naturlig eller organisk rynkebehandling. I tillegg til å være billigere enn deres kjemisk baserte motstykker, er organiske behandlinger mindre sannsynlig å inneholde irriterende kunstige ingredienser som paraben konserveringsmidler, syrer og natriumlauretsulfat som kan føre til allergiske reaksjoner. De som velger organiske behandlinger, ser etter ingredienser som essensielle oljer som lavendelolje, argirelin og mutter, vegetabilske, plante- eller frukt-avledede forbindelser og syrer som appelsinsyre og vinsyre for å akselerere mobilomsetningen.

Ekte rynker kremer utsetter ny hud og øker følsomheten i huden, så vær forsiktig når du bruker en rynkekrem på hvilken som helst hudtype. Anti-aging-løsninger bør brukes sammen med solkrem, høykvalitets fuktighetskrem og enkle mineralbaserte sminkeprodukter for å redusere irritasjonsrisiko og øke effektiviteten. Forbrukere bør også utøve sunn fornuft når de handler om en rynkekrem. Kosmetikk, spesielt i USA, er vanligvis ikke regulert eller testet for effektivitet. På samme måte er effekten av rynkekrem ikke nødvendigvis korrelert med produsentens krav eller kostnadene til kremer.