Hva er pleura?

Pleurhulen er hulrommet som omgir menneskelige lunger. Den består av to membraner som er adskilt av væske som kalles pleurae. Disse membranene dekker hele lungeområdet, separert i to deler: høyre og venstre. Hensikten med dette hulrommet er å beskytte lungene samtidig som de støtter dem. Mens denne membranen er ekstremt tynn, er den en viktig del av lungeområdet.

Pleurae eksisterer for å tillate at de to membranene glir mot hverandre uten friksjon. Overflaten av disse membranene består av et område som består av skinnende flate celler som kalles mesothelium. Kun ved hjelp av pleurae kan pleural kaviteten fungere ordentlig. Når dette fluidet blir infisert eller kompromittert, er resultatene ofte alvorlige. Faktisk må denne typen infeksjon behandles med en gang for å unngå ytterligere komplikasjoner.

Denne delen av lungeområdet er ekstremt følsom overfor smerte og bakterier. Vanligvis blir pleuralhulen smittet med bakterier, noe som kan forårsake betennelse. Når en stor mengde bakterielle væsker samler mellom pleuremembranene, kan resultatet bli en alvorlig infeksjon kjent som pleurisy. Tørr pleurisy oppstår når det ikke dannes væske, men området er fortsatt infisert. Smerte blir ofte forårsaket når de to membranene som utgjør pleurhulen smelter sammen. Dette kan skyldes en rekke forhold, inkludert lungebetennelse, lungeinfeksjoner og til og med nyreproblemer.

Registrering av noen form for infeksjon i hulrommet kan kun utføres av en lege som er utdannet. Mens folk som har kavitetsinfeksjoner ofte klager over brystsmerter, er det ingen måte å oppdage infeksjon uten medisinsk hjelp. Derfor bør folk som har brystsmerter alltid søke legehjelp umiddelbart. I noen tilfeller kan en lungekavitetsinfeksjon være en indikasjon på et hjerteproblem, noe som gjør noe smerte i dette området enda viktigere. I tillegg til infeksjonene og sykdommene nevnt ovenfor, er kreft i pleura også mulig.

Forskere studerer kontinuerlig måter å kurere ulike infeksjoner og kreft som kan påvirke dette området. Siden området selv er ekstremt følsomt, kommer mange infeksjonshurer med en god risiko forbundet med dem. Men nye teknikker blir utviklet hver dag for å gjøre behandlingen av dette området enklere. Mens de fleste aldri tenker på membranene som omgir lungene, ville det være mye vanskeligere å puste hvis pleura ikke eksisterte.