Hva skal jeg gjøre for en abscess?

En abscess kan oppstå på hvilken som helst del av kroppen, eller det kan forekomme internt. Dette er spesielt tilfellet med vitale organer, og spesielt kvinnens reproduktive kjertler. Man kan legge merke til smerte i området rundt livmoren eller eggstokkene, noe som tyder på at en abscess eller cyste er tilstede.

Alle abscesser er resultatet av bakterier som akkumuleres i en “lomme” av kroppen. Kroppen reagerer ved å mure av samlingen av pus, slik at den er forseglet fra kroppen. Imidlertid kan denne lommen drenere eller sprekke og skape infeksjon i blodet.

Det første målet for å behandle en abscess er å søke medisinsk rådgivning. Selv en på huden kan føre til blodinfeksjon når den brister. De fleste trenger å bli behandlet med antibiotika for å fullstendig løse.

Det er selvfølgelig ganske vanskelig å behandle en abscess som ligger inne i kroppen. Påføring av en varmepute over en abscessert eggstokk kan gi litt komfort. Normalt er antibiotika og smertestillende medisiner den foreskrevne behandlingen.

Vanligvis de som påvirker huden, har andre behandlingsmuligheter kombinert med å ta orale antibiotika. Noen behandlinger kan bidra til å redusere tiden en abscess forblir på huden, og kan også bidra til å redusere smerte.

En av gullstandardene for behandling av hudabscess er å påføre varme komprimerer til stedet i 10-15 minutter fire ganger om dagen. Leger foreslår å bruke vann fra springen på en vaskeklut som er så varm som man kan tolerere. Noen ganger kan varmtvannsbeholderen bli satt for høyt, og det kan ikke føles for hendene som om vannet er for varmt.

Hvis man er usikker på varmen av kluten, må den varme vaskekluten påføres til et mer følsomt område som en underarm. Hvis det føles for varmt, må du ikke bruke det på absessen. Det trenger ikke å bli komplisert av brent hudvev. Også, vurder å skru ned varmen på varmtvannsberederen for å unngå å brenne deg selv i fremtiden.

Varm komprimering gjør at absessen kan løse raskere, og renne raskere. De kan også gi lindring fra smerte. Selv en liten på huden kan være ganske smertefullt.

Hvis det er plassert på en lem, eller hender eller føtter, bør du vurdere å løfte det lemmen når det er mulig. Dette kan også bidra til å løse absessen før. Det kan også bidra til å holde lommen fra hevelse.

Hvis man behandler området med en komprimering og det brister, må du vaske hendene nøye. Også, vask området rundt huden for å rydde opp noen pus. Når absesebristene kan spre bakterier til andre hudceller.

Når en er på et behandlingsforløp av antibiotika, og abscessen ser ut til å bli verre, eller større, ta kontakt med en lege igjen. I noen tilfeller kan et sterkere antibiotika kreves for å ødelegge bakteriene tilstede. Legg også merke til tegn på større infeksjon som en signifikant økning i smerte eller røde striper som er tilstede på huden som ser ut til å skyte ut fra den. Disse kan indikere resistent infeksjon.

Unnlatelse av å behandle en abscess kan forårsake betydelig vevskader, inkludert gangren. Hvis området begynner å lukte dårlig, eller hvis vevet som omgir det, ser ut til å være hevelse betydelig, kontakt lege umiddelbart. Noen bakterier er vanskeligere å behandle og kan garantere intravenøs (IV) antibiotika.