Hva er forbindelsen mellom prednison og depresjon?

Prednison og depresjon er forbundet, fordi denne antiinflammatoriske medisinen kan forårsake depressive følelser som en bivirkning. Medisinen kan også føre til søvnløshet, noe som kan være en forløper til depresjon. Videre kan avbrytelse av prednison raskt føre til at pasientene føler seg nede eller uten energi. En annen mulig sammenheng mellom depresjon og prednison er at depressive tilstander kan eksistere med forhold som lupus at steroiden behandler.

Generelt er prednison kjent for sin handling på stemninger. Det kan forårsake mani, raseri og plutselige skift i lav humør. Noen forskere foreslår at det kan inducere bipolare tilstander, noe som kan vare så lenge pasientene bruker stoffet. Vanligvis er kortsiktig bruk av denne steroiden mer forbundet med raseri, mani eller hypomani enn det er med lav humør. Pasienter som tar denne medisinen i lengre perioder, for eksempel ved kroniske lidelser, kan være mer sannsynlig å oppleve forbindelsen mellom prednison og depresjon.

Denne koblingen bør ikke undervurderes fordi depressive følelser kan bli psykotiske og ekstreme. Pasienter har forsøkt selvmord mens de er på denne steroiden. Det ser ut til at regelmessige behandlinger for depresjon effektivt kan brukes til å behandle prednison-induserte depressive tilstander. Personer som bruker denne anti-inflammatoriske, anbefales å rapportere humørsymptomer til leger for å få den hjelpen de trenger.

De som allerede har bipolar lidelse eller depresjon, har en enda større risiko for å oppleve stemningsendrende effekter av prednison. Faktisk er de vanligvis advart av leger for nøye å observere og rapportere eventuelle signifikante endringer. Noen ganger vil leger ikke foreskrive denne medisinen for personer med humørsykdom, på grunn av stoffets psykoaktive egenskaper.

Forbindelsen mellom prednison og depresjon kan også være indirekte. For eksempel er en annen bivirkning av dette legemidlet søvnløshet, som er en pålitelig prediktor for deprimerte tilstander. Noen få netter med dårlig søvn er usannsynlig å forårsake alvorlig depressiv lidelse, men hvis denne tilstanden er langvarig, kan den øke risikoen for å utvikle et farlig og vedvarende lavt humør.

Siden denne antiinflammatoriske medisinen kan undertrykke adrenalsystemet, utgjør hurtig opphør fra det et annet problem. Pasienter kan gå fra en tilstand av å være energiladet for å føle seg som om de er uten energi. Dette kan lese som depresjon, og representerer en annen sammenheng mellom stoffet og humørstaten. For å unngå å fremkalle denne følelsen, er prednison vanligvis avsmalnet sakte.

Betingelser som ofte behandles med antiinflammatoriske legemidler illustrerer en mer tøff slips mellom prednison og depresjon. Mange av disse, som lupus og fibromyalgi, har depressive lidelser som sannsynlige komplikasjoner. Av og til utvikler bruken av en steroid en av disse forstyrrelsene, eller andre ganger utvikler depresjonen bare som en del av lidelsen. Det som kan observeres er at mange som regelmessig tar prednison for kronisk tilstand, opplever allerede depressive tilstander.