Hva er pectoralis minor?

Den pectoralis mindre er en tynn muskel som ligger nær toppen av brystet. Den ligger nær pectoralis major, som ligger over den lille muskelen. Det er trekantet tjener formålet med å skyve scapula fremover så vel som nedover. Det er også påkrevd å stabilisere scapulaen under bevegelse. Et eksempel på en daglig bruk for muskelen ville presse åpne en dør.

Opprinnelsen til pectoralis minor er på flere av de øvre ribber. Den legger inn i coracoids-prosessen til scapulaen og dens innervering er via medialpectoral nerve. Mot innsettingen flater muskelen og blir en sene.

Som med mange muskler i kroppen, jobber pectoralis-minoren tett med en annen for å gi den nødvendige bevegelsen. I dette tilfellet fungerer musklen med serratus anterior. Mens pectoralisminneren skyver fremover og nedover, skyver Serratus anterior oppover. Dette gir bevegelse som er kjent som ren protraksjon – bevegelse uten rotasjon.

Muskelen er funnet i den øvre delen av brystet og festes til overflaten av den tredje, fjerde eller femte ribben. Dette varierer avhengig av den involverte personen. Selv om komplett fravær av muskelen er sjelden, er det ikke uhørt. I noen tilfeller kan muskelen bestå av flere forskjellige deler, selv om dette også er relativt sjeldent. Det er noen ganger en variasjon i hvor senen setter inn, selv om dette ikke antas å påvirke bevegelse eller styrke.

Selv om pectoralis-mindre er en viktig muskel i brystet, er pectoralis majoren større og sterkere. De to musklene har imidlertid ulike handlinger, selv om de begge har samme innervering. I stedet for bevegelse av scapulaen er formålet med pectoralis major å gi skulderfleksjon samt adduksjon. Et eksempel på denne typen bevegelse kan være å bruke rulle på deodorant. Pectoralis hovedmuskel kan styrkes ved å utføre pushups.

Skader kan forekomme i pectoralis-mindreåren, selv om problemer er mer sannsynlig å oppstå i pectoralis majoren. Bryststammer er relativt vanlige skader. Disse kan innebære skarp og plutselig smerte samt hevelse over muskelområdet. Til å begynne med behandles disse skader vanligvis ved å hvile og påføre is, selv om mer alvorlige skader kan kreve andre ikke-kirurgiske behandlinger. Operasjoner er vanligvis bare nødvendig hvis det er en fullstendig brudd.