Hva er prosessen med tonsillektomi gjenoppretting?

En tonsillektomi er en mindre kirurgisk prosedyre utført under generell bedøvelse på sykehuset for å fjerne mandlene. Tonsillektomi gjenoppretting er vanligvis rask og involverer bruk av analgesi, spiser mykere, godt tygget mat i et par dager, og hviler for å tillate helbredelse. Etter en tonsillektomi kan pasientene være en dag eller to på sykehuset, avhengig av deres utvinning. Det anbefales ofte at en person blir hjemme i opptil to uker etter operasjonen, for å minimere eksponering for infeksjoner under helbredelse.

Tonsillitt er en infeksjon av mandlene, som finnes i baksiden av halsen. Mange mennesker, spesielt i barndommen, lider av gjentatte infeksjoner av tonsillitt som krever mange antibiotikakurs hvert år og tap av skole eller arbeidsdager. I slike tilfeller anbefales tonsillektomi ofte, da mandlene ikke er avgjørende for kroppens funksjon. Utvinning kan ta litt lengre tid hos voksne enn barn.

Operasjonen i seg selv er en relativt rask prosedyre, gjort under generell bedøvelse. Tonsillektomiutvinning kan påvirkes av en rekke faktorer, inkludert respons på generell bedøvelse, total helse, eksponering for infeksjon og smertegrense. Analgetika vil bli gitt og kan være nødvendig i noen dager etter operasjonen. I noen tilfeller kan profylaktiske antibiotika foreskrives.

Post-tonsillektomi, halsen kan virke hvit. Healing skjer under dette laget, og det vil sakte forsvinne over tid. Noen mennesker kan også oppleve svak ørepine etter kirurgi, noe som er helt normalt. Skulle dette vedvare eller forverres, eller feber utvikler, bør det søkes lege. Som med enhver operasjon, er det liten risiko for komplikasjoner etter operasjonen, inkludert blødning. Hvis dette skjer, er akutt legehjelp nødvendig.

Under gjenvinning av tonsillektomi bør harde matvarer som toast eller potetgull unngås, men det er ikke nødvendig å bare ha væsker. Myke faste stoffer som er godt tygget, bør spises og skal faktisk bidra til å øke hastigheten på helbredelsen av halsen. Sterkt sure drikkevarer, som for eksempel sitrusfruktjuice, kan stikke og unngås derfor best mulig under gjenvinning av tonsillektomi. God tannhygiene med vanlig tannbørste og tannbørsting bør opprettholdes for å forhindre infeksjon.

Kjøring bør unngås i et par dager etter tortillektomi, og inntil eventuelle rester av anestesien er helt forsvunnet. Noen smertestillende midler kan forårsake døsighet, og hvis de gjør det, bør man kjøre eller bruke tungt maskineri unngås. Full tannkreftutvinning tar vanligvis ti dager til to uker.