Hva er den vanligste behandlingen for navlestreng hos voksne?

Den vanligste behandlingen for navlestreng hos voksne er hvile. Disse typer bråk forekommer vanligvis når en del av tarmen buler gjennom bukveggen i nærheten av mageknappen, som er der “navlestrengen” delen av navnet kommer fra. Det er vanligvis forårsaket av svake abdominale muskler, og mesteparten av tiden tar tarmene seg tilbake på plass alt på egen hånd. Av denne grunn er hvile den mest anbefalte behandlingen, og pasienter er vanligvis anbefalt å tilbringe mesteparten av hver dag, unngå stress og holde seg unna aktiviteter som hardt trening, strekk og løft som involverer magesmellene. Hvis dette ikke virker, foreskriver helsepersonell ofte en rekke farmasøytiske legemidler for å bidra til raskere kroppens egen reparasjonsprosess. I ekstreme tilfeller kan kirurgi være det beste behandlingsalternativet, selv om dette vanligvis betraktes som en siste utvei.

Navlestrid er vanligvis vanligst hos spedbarn under ett år, og de skjer vanligvis i disse tilfellene når navlestangen ikke tetter seg ordentlig etter fødselen. I tilfelle av voksne pasienter, er årsaken imidlertid sannsynligvis en slags ny magesvikt i magesekken. Folk som har vært gjennom mageoperasjoner er noen av de mest sannsynlige kandidatene, spesielt hvis de ikke har helbredet riktig. Kvinner som har opplevd flere graviditeter i kort rekkefølge er noen ganger også i fare, som de som er overvektige. Den største årsaken er press eller belastning på bukemuskulaturen som svekker dem til det punktet at de ikke lenger kan stå opp imot tarmene.

Den vanligste formen for behandling av navlestreng hos voksne er hvile. Pasienter oppfordres vanligvis til å unngå å løfte, skyve eller på annen måte flytte tunge gjenstander. “Hvil” i denne sammenhengen er vanligvis ganske bredt forstått. Folk er vanligvis ikke bedridden, men de oppfordres vanligvis til å være mer bevisst på sine bevegelser og tilbringe mer tid å sitte og ligge og gjøre “stille” eller “stille” aktiviteter. De som er pålagt å utføre tung løft og lasting som en del av sitt arbeid, kan trenge å ta fravær eller søke midlertidig overføring til en jobb som innebærer mer sittende for å sikre full behandling av tilstanden. Avhengig av sted, kan folk i denne stillingen noen ganger søke om kortsiktig funksjonshemming eller annen form for hjelp under arbeidsledighet, selv om medisinsk sertifisering vanligvis er nødvendig.

Resten alene er ikke alltid nok, skjønt. Pasienter oppfordres vanligvis til å komme inn for regelmessig kontroll, og hvis helsepersonell føler at tilstanden ikke forbedrer seg – eller bare at det ikke forbedrer seg fort nok – de ofte foreskriver også stoffer som hjelper til med å fremskynde prosessen. I de fleste tilfeller vil de som får reseptbelagte medisiner bli bedt om å ta stoffene i en betydelig periode, ofte måneder eller år av gangen. Dette sikrer både helbredelse og forhindrer gjentagelse.

Ingen legemidler kommer uten bivirkninger og interaksjonsvarsler, og pasienter bør jobbe med legen, sykepleieren eller apoteket for å forsikre seg om at medisinene ikke forstyrrer andre reseptbelagte legemidler de kan ta eller aktiviteter som røyking som de engasjerer seg i. I tillegg , Kan pasientene kanskje eliminere fra sine diett visse matvarer og drikkevarer, for eksempel grapefrukt eller grapefruktjuice, for å forhindre narkotikainteraksjoner.

Mer alvorlige eller stædige tilfeller krever noen ganger kirurgisk inngrep. Når du er ferdig på riktig måte, kan kirurgi for å reparere en navlestreng brenning gjøre bukvegget like sterk som det var før utviklingen av tilstanden. Som de fleste operasjoner, bærer det imidlertid risiko, og det tar ofte lang tid å helbrede. Det er ikke vanlig utført hos eldre, de aller unge, eller de som i dag kan lide av et svakt immunsystem. Pasienter som er interessert i kirurgisk reparasjon, er ofte pålagt å gjennomgå medisinsk rådgivning for å sikre at operasjonen faktisk er et levedyktig alternativ for dem, og for å være sikker på at de ikke har medisinske eller livsstilsfaktorer som kan skade riktig helbredelse.