Hva er parietal-temporal-occipital-området?

Den parietal-temporal-occipital (PTO) er et område av hjernens hjernebark som inneholder deler av de tidsmessige, parietale og occipitale lobene. Det er en av flere tilknytningsområder i hjernen og letter behandlingen av visuell, auditiv og ikke-primær sensorisk informasjon, for eksempel følelser overført via huden eller indre organer, i stedet for primære sensoriske opplysninger som syn eller hørsel. Stimuli tolkes i kraftuttaket og sendes deretter til andre deler av hjernen. Sammen med noen andre regioner i hjernen, er den parietal-temporal-occipital regionen på hjernens venstre halvkule ansvarlig for å behandle språk. PTO på høyre halvkule hjelper til med å behandle romlig bevissthet.

Det ytre lag av hjernen kalles hjernebarken. Det er et ark av nevralvev som består av grå og hvit materie og er preget av åsene kalt gyri og depressioner som kalles sulci. Den cerebrale cortex kan deles i to sider, eller halvkule, ved en lang dyp rille kalt den store langsgående spalten.

Begge hemisfærene i hjernebarken har fire lober. Frontal lobe ligger i panneområdet. Like bak den, på toppen av hodet, er parietalloben. Bak den frontale loben, under parietalloben og over øret, ligger i og bak templets område, er den temporale loben. Den occipital lobe er plassert i baksiden av hodet, under okselbenet i skallen.

Parietalloben er involvert i behandling av sensorisk informasjon. Den occipital lobe, som er den minste loben i den menneskelige hjernen, er ansvarlig for behandling av visuell informasjon. Den temporale lobe behandler auditiv informasjon og tilordner mening til talespråk og visuelle bilder. Frontal lobe omhandler minne, humør, oppmerksomhetsspenning, planlegge evne, sosial oppførsel, oppgavebaserte aktiviteter og andre høyere mentale funksjoner.

Fordi det parietal-temporal-occipital forening området inkorporerer seksjoner av tre av hjernens lobes, er det i stand til samtidig å behandle stimuli fra hver av dem og assistere i å tildele mening. Når PTO har behandlet og tilordnet betydning for stimuli, sender den den fullførte informasjonen til andre områder av hjernen for videre behandling, spesielt de limbiske og prefrontale tilknytningsområdene. Det limbiske foreningsområdet ligger i den tidlige lobe og er ansvarlig for å feste emosjonell verdi for stimuli. Det spiller også en rolle i læring og minne. Det prefrontale foreningsområdet ligger i frontalbuen og er involvert i slike aktiviteter som å kontrollere sosial atferd, ta beslutninger, personlighet og mer.