Hva er tykktarmen?

Del av fordøyelsessystemet, tykktarmen er et organ som, hvis den strekkes ut, vil strekke seg over 5 fot (ca. 1,5 m) i lengden. Orgelet er ansvarlig for å samle avfall som ikke er fordøyd i tynntarmen. Mens tynntarmen faktisk er større i lengden, får tyktarmen sitt navn for sin bredde, som står på ca. 2,5 tommer (ca. 6,4 cm) tykk. Dette organet lagrer avfall til det er klar til å bli skutt ut fra kroppen, og er laget av ulike seksjoner, inkludert cecum, tykktarm, rektum og analkanal.

Ligger i høyre kvadrant i bukhulen, er dette organet det neste stoppet i fordøyelsessystemet etter tynntarmen. Når mat kommer i tarmen, har flertallet av fordøyelsen allerede skjedd. Det som gjenstår i orgelet er fiber, døde celler kasseres fra belegget av tarmene, saltet, gallepigmentene og vann.

Inne i orgelet blir vann og elektrolytter, inkludert natrium og klor, kassert fra mat. Nyttige bakterier hjelper i fordøyelsesprosessen. Bakteriene lager vitaminer som forbrukes av blodet og hjelper med å assimilere fiber.

En liten sac ca 2 cm (ca 5 cm), kalt cecum, danner den første delen av denne tarmen. Den cecum forbinder tynntarm med kolon. Dette området er ansvarlig for å ta inn og lagre behandlet mat fra tynntarmen og flytte den videre til tykktarmen. Vanligvis inneholder cecum ufordøyd mat, spor av vann, vitaminer og mineraler. Vedlegget er vedlagt cecum.

Den største delen av tarmen er tyktarmen. Tykktarmen er faktisk laget av fire seksjoner: den stigende tykktarmen, tverrgående tykktarm, synkende tykktarm og sigmoid kolon. Inne i kolon, fiber, vann og vitaminer kombineres med slim og bakterier. Når vann fjernes fra blandingen, dannes fast avfall som avføring. Etter hvert som det faste avfallet beveger seg langs tykktarmen, fordyrer foringen vann og mineraler som gir næring til cellene.

Den endelige 8 tommer (ca. 20 cm) av tykktarmen er kjent som endetarmen. Inne i rektum samles gjenværende avfall, noe som fører til at området utvides. Den siste 1 tommer (ca. 3 cm) av endetarmen er anuskanalen. Fekal saks er utvist gjennom anus under tarmbevegelsen.