Hvorfor opplever jeg svimmelhet etter å ha spist?

Svimmelhet etter å ha spist kan være forbundet med en rekke medisinske problemer, oftest postprandial hypoglykemi, hvor blodsukkernivået faller etter å ha spist. Folk som legger merke til utviklingen av svimmelhet og svimmelhet etter måltider, bør konsultere en lege for evaluering, da det kan være et tegn på et alvorlig underliggende medisinsk problem. I andre tilfeller kan pasienter være i behandling for en tilstand uten å være klar over at følelsen av denne måten etter å ha spist er et vanlig symptom.

I tillegg til postprandial hypoglykemi kan svimmelhet etter å ha spist sammen med nyre- eller skjoldbrusk sykdom. I begge tilfeller kan forstyrrelser i normal funksjon føre til ubalanse av blodkjemi, noe som kan bidra til svimmelhet. Mat endrer blodkjemien etter hvert som metabolismen går inn i utstyret for å behandle det, og pasienten kan føle sig dårlig etter måltider. Kvalme og oppkast kan også oppleves.

Gastrointestinal sykdom, inkludert gastritt, en betennelse i magesekken, og syre refluks, kan også forårsake svimmelhet etter å ha spist. Symptomene kan bli verre over tid, og pasienten opplever vanligvis smerter i magen og øvre bryst også. Hjertesykdom kan inneholde svimmelhet som et symptom, som kan noen psykiske lidelser. Mennesker i emosjonell lidelse kan utvikle uordnede matvaner, noe som noen ganger bidrar til svimmelhet knyttet til å spise. Videre er visse medisiner knyttet til svimmelhet og svimmelhet, og noen ganger kan det være en utløser å spise.

Mennesker som oppdager svimmelhet etter å ha spist, vil kanskje beholde en logg, notere mat spist og hvor lang tid det tar for svimmelhet til å begynne. Dette kan noen ganger gi viktige diagnostiske ledetråder for en lege som vurderer en pasient. Hvis du opplever svimmelhet ved andre tider eller pasienter opplever problemer som svimmelhet, føler seg generelt trøtt eller har forvrengt syn, bør disse også noteres og diskuteres med en lege. Enhver økning i alvorlighetsgraden av symptomer bør diskuteres med en lege for å se om det er nødvendig å komme inn for et besøk.

Leger kan kjøre en rekke diagnostiske tester for å finne ut hvorfor en pasient føler seg svimmel etter å ha spist. Disse kan inkludere blodsukkertester, inkludert test etter fasting, så vel som etter spising. Endoskopi av spiserøret og magen kan anbefales for å sjekke om tegn på betennelse og sykdom. Andre diagnostiske alternativer kan utforskes etter behov. Behandlinger kan variere fra ganske enkelt å endre medisiner for å eliminere bivirkninger for å gi hypoglykemi-behandlinger for å kontrollere blodsukkeret med kosthold, mosjon, medisiner og andre tiltak.