Hva er genitofemoral nerve?

Den genitofemorale nerven er en nerve som oppstår fra lumbal plexus, en gruppe nerver som kommer fra det nedre området av ryggraden. Også kjent som genito-femoral nerve, splitter denne nerven i to seksjoner som innerverer øvre indre lår og kjønnsregioner. Skader på denne nerven kan av og til oppstå som en komplikasjon av kirurgi eller traumer, og det kan også bli skadet av degenerative sykdommer som angriper nervesystemet.

Denne nerveen kommer fra det første og andre lumbale nerver, som passerer over psoas majoren før de splittes i to grener som innerverer forskjellige områder. En gren, lårbenet, hodene til lårbenet trekant i øvre indre lår. Den genitale grenen innervates kjønnsområdet, som man kanskje surmise fra navnet.

Et problem som kan oppstå med genitofemoral nerve er inntrapping. Genitofemoral nerveinnfangning skjer som en komplikasjon av operasjon i de fleste tilfeller. Når pasienten våkner, opplever han eller hun tap av følelse forårsaket av klemning av nerven. Denne tilstanden må ofte behandles med kirurgi for å frigjøre nerven fra innfangningen og gjenopprette følelsen for pasienten. Nerven kan også bli skadet eller til og med kuttet i kirurgi og som et resultat av traumer, forårsaker tap av følelse eller problemer som stikkende smerter eller kramper forårsaket av nervefeil.

Genitofemoral nevropati opptrer når nerven er skadet, forårsaker smerte og andre ubehagelige eller uventede opplevelser i bekkenområdet. Dette kan oppstå etter traumer eller operasjoner, eller når nerven er skadet av sykdommer som forringer nervesystemet. Skaden kan ikke være reversibel, og ulike teknikker kan brukes til å håndtere uventede følelser og smerter for å holde pasienten mer komfortabel. En nevrolog må undersøke pasienten for å bekrefte genitofemoral nerveinvolvering og å bestemme omfanget av skaden.

Et alternativ for smertebehandling i denne regionen er en genitofemoral nerveblokk hvor narkosemidler injiseres i nerven, slik at den ikke kan bære opplevelser. Nerveblokker utføres vanligvis av anestesiologer, da de har trening nødvendig for å plassere bedøvelsesmiddelet og for å bekrefte at det er på riktig sted. Andre alternativer kan omfatte elektrisk stimulering og oral smerte medisiner. Smertebehandlingsteknikker kan utvikles av en nevrolog og pasient sammen på grunnlag av nivået av smerte og hvilke metoder som synes å være mest effektive.