Hva er tremulousness?

Tremlessness rister, ofte forårsaket av nevrologiske problemer, stress eller medisiner. Enkelte pasienter kan oppleve isolert og intermitterende tremor, mens andre kan utvikle helkroppssvikt. En nøye evaluering er nødvendig for å finne ut hvorfor pasienten rister og bestemme det beste for å håndtere problemet. Det er vanligvis et symptom på et underliggende medisinsk problem, og kontroll av årsaken kan løse eller redusere risting.

Noen pasienter opplever tremhet som svar på forsøk på å fullføre en bestemt oppgave, som å gå, mens andre rister tilfeldig. Risting kan gjøre det vanskelig å gå, spise eller snakke, fordi det forstyrrer normal funksjon. Eldre voksne har en tendens til å være mer utsatt, selv om det også kan begynne hos unge pasienter.

En grunn til å utvikle tremhet er et nevrologisk problem som kan skyldes sykdom eller skade, hjerneskader og Parkinsons sykdom kan for eksempel forårsake risting. Skader på hjernen kan være vanskelig å behandle, men medisiner kan bidra til å kontrollere rystingen. Pasienter kan også vurdere fysisk terapi for å hjelpe dem med å gjenvinne muskelkontroll og lære å utføre oppgaver selv når de er rystende. Språkspråklige patologer kan hjelpe folk å lære å spise og snakke til tross for tremor.

Stress, angst og visse psykiske lidelser kan også forårsake tremhet, som kan føre til traumer. Noen som nettopp har vært i en alvorlig bilulykke, kan for eksempel ryste ukontrollert med frykt, lettelse og andre følelser. Posttraumatisk stresslidelse kan være forbundet med tremhet hos noen pasienter, som kan oppleve risting i forbindelse med tilbakeslag. Folk som har panikkanfall kan også oppleve dette symptomet.

Medisiner har vært kjent for å forårsake risting og tremor også, og kan bli fingered som skyldige i et pasientintervju for å lære mer om når og hvordan symptomet først utviklet seg. Rystingen kan løses hvis medisinen er stoppet, eller det kan vedvare, noen ganger varig for livet, i tilfelle visse psykiatriske medisiner. Dette er en kjent risiko for noen antipsykotika, for eksempel, og et viktig hensyn i foreskrivende praksis.

Noen ganger er myoklonus, ufrivillig muskeltrakting, feil for tremhet. I disse pasientene kan ruskingen av tilfeldige muskler skape utseendet av rysting eller risting. Testing kan vise at problemet er forårsaket av misfiring muskler, ikke nevrologiske problemer eller reaksjoner på psykisk stress. Nøyaktig diagnose med hjernedimensjon og muskelprøving er viktig, fordi det kan ha innvirkning på pasientens mest hensiktsmessige behandling. Noen med myoklonus trenger for eksempel ikke legemidler som brukes til å behandle Parkinsons relaterte skjelving.