Hva er den interosseøse membranen?

Den interosseøse membranen er en type bindevev som finnes mellom visse bein i kroppen. Membranen utfører en rekke funksjoner, inkludert å skape rom for å skille forskjellige strukturer, fordeling av krafts påvirkning og separering av leddene. De lange benene på underarmen og benet har begge festet interosseøse membraner, og denne typen vev kan ses i mange andre levende organismer.

I beinet strekker membranen mellom tibia og fibula, som løper langs beinens kammer. Musklene i benet er adskilt i seksjoner foran og bak med denne membranen. Den sterke, men fleksible membranen gjør det mulig for både bein å absorbere og distribuere, begrense risikoen for brudd og andre skader, og det spiller også en rolle i kneleddet. Tårer i membranen kan oppstå som følge av alvorlig traumer og kan også opprettes under operasjonen.

Den interosseøse membranen i armen strekker seg mellom radius og ulna i underarmen. Den oppfyller mange av de samme funksjonene som membranen i beinet og kan tydelig ses i tverrsnitt av armen. Det er involvert i albuefugen og bidrar til å stabilisere underarmbenet for styrke, holdbarhet og fleksibilitet. Som andre fellesvev, er det designet for å kunne deformere og bøye seg, snarere enn å kutte eller knuse på støt, slik at leddet absorberer betydelig stress før skade blir påført.

Dette vevet er svært fibrøst i naturen. Fibervev finnes i mange andre områder av kroppen, som ligamentene, og de er vanligvis utformet med fibrene som går i en retning som vil lette opptaket av støt uten brudd. Vridende bein med en festet interosseøs membran i en unormal eller ekstrem posisjon kan skade membranen, samt skape brudd i en eller begge bein. Forbindelsen til skjøten kan potensielt skape tilhørende skade i leddet som et resultat av slike skader også.

Deler av den interosseøse membranen kan ses under kirurgiske prosedyrer i områder av kroppen hvor denne anatomiske strukturen er tilstede. Det blir også utforsket under obduksjon og disseksjonsprosedyrer, for å lære mer om pasientens spesielle tilfelle eller å samle inn opplysninger om kroppens funksjon generelt. Under disseksjoner lærer folk å identifisere denne strukturen og bruke den som et landemerke for å finne andre strukturer i området.