Hva er behandlingen for oppkast fra alkohol?

Den beste behandlingen for oppkast fra alkohol avhenger ofte av alvorlighetsgraden av alkoholforbruket. Generelt er det alltid best å søke råd og hjelp fra en medisinsk profesjonell om alvorlig tilstand, inkludert oppkast og risiko forbundet med det. En av de største spesifikke bekymringene for noen oppkast etter alkoholforbruk er kvælning, så alle som er i denne tilstanden, skal sitte oppreist eller ligge på hans eller hennes side. Den sekundære bekymringen for noen form for langvarig oppkast er dehydrering, så noen i denne tilstanden skal sakte drikke vann eller bli tatt til en beredskapsinnretning for riktig medisinsk hjelp.

Oppkast fra alkohol oppstår ofte som følge av alkoholforgiftning, der en persons kropp ikke lenger er i stand til å håndtere mengden alkohol innenfor den. Som dette skjer, aktiverer hans eller hennes kropp vanligvis gagrefleksen for å utvise de potensielt skadelige mengdene alkohol ut av seg selv. Mens noen kan oppleve oppkast selv fra små mengder alkohol, kan de potensielle risikoen knyttet til oppkast etter drikking være ganske alvorlig. Alle som er oppkast etter overdreven alkoholforbruk, bør konsultere en lege for å sikre at alkohol er årsaken og at han eller hun behandles riktig.

Så langt som mulig behandlinger for å stoppe oppkast, er det relativt få alternativer. Noen rettsmidler, som trening eller søvn, er egentlig ikke nyttige, de kan føre til ytterligere helserisiko. Det er noen medisiner som kan brukes til å undertrykke oppkast, men kombinasjonen av slike legemidler med alkohol kan være ganske farlig og bør unngås. Tiden er vanligvis sett på som den beste behandlingen, da en persons kropp vanligvis kan behandle alkoholen til slutt og gjenopprette.

En av de største risikoene knyttet til oppkast fra alkohol, som må vurderes og behandles, er muligheten for kvælning eller kvælning. Alkohol har en depressiv effekt på den menneskelige hjerne, noe som kan svekke en rekke fysiologiske funksjoner. Blant disse er en persons gagrefleks, som vanligvis bidrar til å forhindre at en person blir kvalt. Når dette er påvirket av alkohol, er det imidlertid mulig for noen å starte oppkast, men kvæl på den. Det er veldig viktig for alle som oppkast fra alkohol å sitte oppreist, eller hvis han eller hun ikke kan sitte opp, så skal personen legge seg på hans eller hennes side og ikke på magen eller ryggen.

En annen stor helserisiko involvert med oppkast fra alkohol er potensialet for dehydrering, noe som kan forårsake hjerneskade eller til og med død. Noen som opplever oppkast, bør vanligvis drikke vann eller en sportsdrink i små, periodiske sip. Syreholdige drikker som kaffe eller sitrusjuice bør unngås, da disse kan irritere magen ytterligere. Hvis noen oppkastes så alvorlig at selv vann ikke kan holdes inn, kan det hende at det er nødvendig med nødhjelp. Medisinsk fagpersonell kan bruke ulike metoder for å rense en persons alkoholmagasin, og bruk en intravenøs (IV) injeksjon av væsker for å holde en person hydrert.