Hva er behandlingen for sepsis i urinen?

Behandling av sepsis i urinen avhenger av sykdomsstadiet, noe som er en komplikasjon fra en infeksjon i kroppen. Flere medisiner kan være nødvendig for å behandle problemet tidlig og aggressivt. Nøye overvåkning og kirurgi kan være nødvendig for mer alvorlige tilfeller av sepsis i urinen. Å behandle det tidlig øker pasientens sjanse for overlevelse, mens ignorerende symptomene kan resultere i septisk sjokk eller død.

Ved diagnostisering av urin sepsis, foreskriver legen pasienten visse typer medisiner som behandler infeksjonen. Bredspektret antibiotika blir vanligvis gitt intravenøst ​​for å kvitte seg med de vanlige bakteriene som forårsaker sykdom i kroppen. Legen fortsetter deretter med ytterligere blodprøver for å identifisere den spesifikke kilden til bakterier som forårsaker sepsis. Når resultatene er tilgjengelige, kan pasienten bytte til et nytt antibiotika for den spesifikke infeksjonskilden.

Om nødvendig kan legen også foreskrive andre medisiner for å kontrollere blodtrykk og blodsukker. Vasopressorer hjelper til å behandle sepsispasienter hvis blodtrykket faller til farlig lave nivåer. Disse medisinene holder blodtrykket under kontroll ved å klemme kroppens blodårer. Insulin kan også foreskrives for å stabilisere blodsukkeret mens du behandler urin sepsis.

Det må også tas hensyn til andre symptomer forbundet med infeksjonen. Legen kan administrere medisiner for å holde immunforsvaret svekket. Lavdose kortikosteroider kan gis for å behandle betennelse, mens beroligende midler og smertestillende midler hjelper til å behandle ubehag fra sykdommen.

Væskebasert terapi kan også være tilgjengelig for pasienter med alvorlig tilfelle av sepsis i urinen. Under behandling mottar pasientene flere mengder intravenøse væsker for å forhindre ytterligere skade på kroppen. IV væsker bidrar til å beskytte vitale organer samt regulere blodtrykket slik at pasienten ikke går i sjokk. Ifølge en medisinsk ressurs inkluderer standardtyper av IV-væsker som brukes til behandling av sepsis krystalloider og kolloider. Krystalloidene består av vannløselig saltvann som kommer inn i blodet, mens kolloider er laget av en tykkere, vanskeligere oppløselig substans, for eksempel blod.

Avhengig av pasienten og alvorlighetsgraden av sepsis kan ytterligere terapier og prosedyrer brukes til å beskytte andre kroppsfunksjoner. For eksempel kan oksygen fra en ventilator hjelpe pasienten til å puste lett. Nyresdialyse kan også administreres for å hjelpe nyrene til å filtrere toksiner ut av blodet. I noen tilfeller kan det være nødvendig med kirurgi for å fjerne abscesser eller pus, samt å fjerne infeksjonskilden.