Hva er forbindelsen mellom hypofysen og skjoldbrusk?

Den grunnleggende forbindelsen mellom hypofysen og skjoldbruskkjertelen ligger i hypofysens evne til å stimulere skjoldbruskkjertelen til å produsere riktig mengde skjoldbruskkjertelhormon. Dette hormonet regulerer kroppens metabolisme, som styrer mengden mat som brytes ned og brukes som energi eller lagres til senere bruk. Uten hypofysenes evne til å produsere skjoldbruskstimulerende hormon (TSH), kan skjoldbruskens normale handlinger føre til en ubalansert bruk av energi i kroppen. Symptomer på mangel i både skjoldbruskkjertelen og hypofysfunksjonen inkluderer vektøkning eller tap og energibehov, da begge kjertlene vanligvis kontrollerer kroppens energibutikker.

Hypofysen og skjoldbruskkjertelen befinner seg i ulike deler av kroppen, med hypofysen plassert i hjernen og med direkte kontroll over skjoldbruskkjertelen. Denne kjertelen skiller ut et hormon som kalles TSH, som beveger seg gjennom blodbanen og har direkte innflytelse på skjoldbruskfunksjonen. Hos mennesker og mange dyr ligger skjoldbruskkjertelen i halsen, og er ansvarlig for sammenbrudd av mat og utnyttelse av den maten til energi. Det regulerer energien som må brukes umiddelbart, så vel som energien som er lagret for senere energiforbruk som fett.

På en måte jobber hypofysen og skjoldbruskkjertelen sammen for å regulere kroppens metabolske hastighet og prosesser. Når hypofysen ikke produserer nok TSH, kan skjoldbrusk ofte føre til ubalanse i kroppens bruk av energi. Metabolske prosesser i celler og andre deler av kroppen virker ikke normalt, og kan resultere i en rekke metabolske forstyrrelser og syndromer. Blodsukker er et eksempel, og uten riktig mengde skjoldbruskhormon kan blodsukker bli ustabilt hos mange individer.

Det er en sammenheng mellom de som lider av diabetes og andre metabolske forstyrrelser, og forekomsten av hypofysen og skjoldbruskkjertelen. Oftere enn ikke, lider personer som lider av skjoldbruskkjertel, av hypothyroidisme, som er forbundet med ukontrollert vektøkning og høyt blodsukkernivå. Noen individer som lider av hypofys og skjoldbruskkjertel lidelser kan også lide av hypertyreose, som er forbundet med ukontrollert vekttap og nervøsitet. Visse medisiner kan være nyttige for å bidra til å gjenopprette kroppen i dens likevekt ved å justere mengder av TSH utskilt av hypofysen.