Hva skal jeg gjøre med kryssbiter?

Ticks er parasitære arachnids som fester seg til varmblodige dyr, for eksempel mennesker, for å mate på blodet. Etter at krysset er ferdig med å spise, løsner det og venter på et annet offer. Dessverre for dyr som er bitt av flått, kan tippebitt være irriterende og også potensielt livstruende. Den første tingen å gjøre med tippebitt er å unngå dem, men hvis det mislykkes, er det skritt du kan ta for å redusere potensielle problemer.

Børste og skrubbe er de foretrukne miljøene for flått. Mennesker kan få biter fra flått når de spiller, går eller går, som dyr kan. Mennesker skal bruke lyse farger slik at de lett kan se flått på kroppen. Lange ermer og bukser er også en god ide, som er tucking bukser i støvler. Tick ​​avstøtende kan også brukes, men vær forsiktig rundt barn og kjæledyr. Barn bør bære kryssavstøtende midler spesielt formulert for dem, som det burde dyr, siden noen stoffer i humant tickebestandighet er giftige for dyr.

Etter et fottur eller utendørs eventyr, bør folk og dyr nøye kontrolleres for flått og tegn på kryssbiter. Når et kryss biter, skiller de substanser gjennom munndelene som kan forårsake irritasjon. Bitten virker ofte hovent, rødt eller på annen måte betent. Det kan også være smertefullt. Ticks kan være ganske små, og de favoriserer håret og armhulene, så få alltid noen til å sjekke deg for flått. Hvis du finner biter, vask dem med såpe og vann og swab dem med alkohol.

Hvis du finner et kryss på kroppen, kan du prøve å lagre det, hvis det har bitt deg. Hvis du finner et kryss som er innebygd i huden din, fjern den med pinsett, trekk fast, men jevnt rett ut uten å vri eller trekke. Det er en god ide å bruke latexhansker mens du fjerner et telt for å beskytte hendene. Lagre krysset, og vask tippbitet, så vel som hendene i varmt såpevann. En astringent som hekseskalle kan lindre irritasjon forårsaket av bittene.

En rekke helseproblemer er knyttet til kryssbiter, inkludert Lyme’s sykdom, cyster, tularemi, Rocky Mountain-spottet feber og lammelse. Hvis symptomer på noen av disse sykdommene utvikles, kontakt lege umiddelbart, selv om du ikke har sett eller merket noen flått. Hold flått som du finner på kroppen din i opptil to uker, da de kan hjelpe en lege å identifisere årsaken til et helseproblem. Hvis du har kryssbitt omgitt av en rød ring som ser ut som en bullseye, besøk en lege, da dette er et symptom forbundet med Lyme’s sykdom.