Hvorfor gjør folk selvmedisinere?

En person som lever med en psykisk sykdom kan selvmedisinere som en måte å takle hans eller hennes symptomer på. Strategien om bruk av narkotika eller andre stoffer for selvstrenende kan også brukes av personer som har opplevd en traumatisk hendelse eller som lever med PTSD (posttraumatisk stressproblemer). En rekke stoffer kan brukes til dette formålet, inkludert stimulanter, depressiva og smertestillende midler. Noen mennesker vender seg også til marihuana når de prøver å selvmedisinere.

Stimulanter inkluderer street narkotika som sprekk og kokain. Nikotin, koffein og amfetamin, eller “overdel”, tilhører også denne kategorien. Alle av dem gir brukeren en følelse av velvære eller til og med eufori når det tas inn. Søket for å oppleve “høyt” er det som gjør at noen vil gjenta opplevelsen.

I tilfelle av noen som ser ut til selvmedisinering, kan det være en måte å håndtere symptomer på depresjon ved å vende på en stimulant. En person som lever med følelser av verdiløshet eller håpløshet, kan ikke innse at han eller hun er deprimert og at effektive behandlinger er tilgjengelige ved å konsultere med en helsepersonell. Stimulerende midler kan også brukes av personer med lav selvtillit som ønsker å føle seg bedre om seg selv.

Depressanter, som for eksempel alkohol og noen reseptbelagte legemidler, er valget for at en person ønsker å medikere deres følelser av angst. Ingesting dem skaper en følelse av avslapning. Bruk av alkohol senker hemmer, og dette stoffet kan velges av personer som ikke klarer å uttrykke følelser eller nærhet enkelt.

Smertepiller, som heroin og morfin, er effektive til å håndtere smerte. Disse stoffene gir også brukeren en første følelse av eufori som utvikler seg til en tilstand av dyp avslapning. En person som er enten engstelig eller deprimert, kan bli trukket til selvmedisinere ved hjelp av en sterk smertestillende medisinering. Dette kan også være stoffet som en person med sinneproblemer vender seg til.

Marijuana er et vanlig stoff som brukes av personer som forsøker å selvmedisinere. Det er relativt billig og lett tilgjengelig på gaten. Folk som føler seg stresset eller engstelig og ser etter en måte å føle seg roligere på, kan velge dette stoffet for sine beroligende egenskaper.

Å velge selvmedisinerer er ikke det beste valget for personer som har psykisk lidelse eller lider av PTSD. I beste fall maskerer disse rettsmidlene bare symptomene på sykdommen eller tilstanden. Disse stoffene har potensial til å forandre hjernekjemi, noe som bare gjør behandling av det underliggende problemet mer utfordrende.