Hvorfor sier leger “slå på hodet og hoste”?

Legene sier generelt “slå hodet og hosten” under en brokk eksamen. De er vanligvis pålagt å legge fingrene nær toppen av testiklene på en mannlig pasient og instruere ham til å hoste fordi hvis en brokk er tilstede, kan det føles bulende fra underlivet. Menn kan bli bedt om å snu hodet slik at hosten blir dirigert fra legen, spesielt hvis de er syk med en smittsom sykdom.

Brokk tester kan gjøres som en del av en rutinemessig fysisk eller hvis en mann mener at han kan ha en brokk på grunn av alvorlig smerte eller andre symptomer. En brokk er en tilstand hvor en del av tarmene begynner å bukke ut av bukhulen gjennom følsomme områder. Disse områdene inkluderer mageknappen hos menn og kvinner, og området hvor testiklene møter kroppen hos menn. Når en mann blir bedt om å “snu hodet og hoste”, er det generelt slik at virkningen av hoste gjør det mulig å oppdage potensiell brokk.

Noen leger kan ikke bruke dette uttrykket og i stedet instruere pasienter å dekke munnen eller bare å hoste. Omslaget på munnen er ofte et sikrere alternativ fordi bakterier fortsatt kan bli luftbårne og smitte andre individer, selv om pasientens hode er vendt bort fra andre mennesker i rommet. Pasienter som har en kjent sykdom, for eksempel forkjølelse eller influensa, bør alltid dekke munnen mens de hoster.

Det er også sagt at leger instruerer pasientene til å “snu hodet og hoste” for å sette ryggraden i bedre posisjon for å sjekke for brokk eller på en eller annen måte gjøre en brokk lettere å føle. De fleste leger støtter ikke denne teorien, selv om det ikke blir vondt å slå på hodet hvis det gjør at pasienten eller legen føler seg bedre å gjøre det. I de fleste tilfeller er handlingen med hoste selv nok til å indikere en brokk.

Uttrykket “snu hodet og hosten” er velkjent, selv blant de som aldri har hørt det talt av sine egne leger. Det har blitt brukt i en rekke komedie skisser, historier og andre medier for å illustrere ubehag forbundet med å bli unclothed på en lege kontor under eksamen. Den har også blitt brukt i filmer under tegneserier.