Vil yoga hjelpe meg å miste vekt?

Yoga kan hjelpe deg å miste vekt, selv om resultatene varierer, og avhenger også av typen du gjør. Sannsynligvis den mest fordelaktige vekttapstypen er kraftyoga, som kombinerer større kardiovaskulær aktivitet med tradisjonelle poser. Det er fremdeles ikke, i mange eksperters meninger, som potensielt vellykket som kardiovaskulære øvelser som å løpe, gå eller svømme.

Noen finner imidlertid at makt yoga er en god hoppestart til et treningsprogram. Det kan være mer utfordrende for den personen som ikke er i god form til å begynne med. Lære denne typen kan også kreve å ta noen milde yoga klasser først for å lære kjennskap til poses.

Mange har også forutsatt at varm yoga, utført i et rom satt til 105 ° F (40,55 ° C), er utmerket for vekttap. Studier viser at denne typen forårsaker midlertidig vekttap. Som en svetter, mister man vannvekt. Likevel er denne typen tap ikke permanent, og det brenner ikke nødvendigvis mye fett.

Vanlig mat yoga, ofte kalt Hatha yoga, forårsaker noe vekttap, over konsekvent bruk av minst en klasse om dagen. Det kan også føre til at muskler blir mer tonet og fleksibelt, en ønskelig fordel. En timers klasse brenner ikke den samme mengden kalorier som en times rask gange. I gjennomsnitt brenner den en-timers yogaklassen ca 100 kalorier.

Imidlertid viste en studie utført av Alan Kristal i forbindelse med National Cancer Institute at de som praktiserte yoga en time i uken, mistet et gjennomsnitt på 5 pund over en fireårsperiode. Disse dataene ble sammenlignet med de som ikke trente yoga og fikk 14 pund i samme tidsperiode. Dermed praktiserer yoga, selv en gang i uken, teoretisk hjelper en kaste en liten mengde vekt, mens du holder vektøkningen i sjakk.

Noen tror at yoga forårsaker noe vekttap fordi det fokuserer på sinn / kropps bevissthet. Slike bevissthet kan oversette til ulike spisevaner, og mer omsorg for hva slags mat man legger inn i kroppen. Folk som har større kropps bevissthet, kan også legge merke til når de føler seg fulle og slutter å spise. Denne troen foreslår faktisk at det ikke er øvelsen, men filosofien om vanlig praksis som kan føre til vekttap.

Selv om yoga ikke tilbyr store vekttap fordeler, tilbyr det sikkert treningsfordeler, spesielt for musklene. Større kroppsbevissthet og ære for kroppen kan også føre til endring av vaner eller holdninger til å spise. Videre kan det oppmuntre en til å oppsøke kardiovaskulær trening med mer beviste vekttapsposter.