Hva er behandlingen for leverkalsifisering?

I de fleste tilfeller er ingen behandling nødvendig for leverkalsifisering. Betingelsen er ikke en sykdom eller sykdom i seg selv, men det kan tyde på at en annen sykdom er tilstede, men det kan kreve behandling. Av og til kan leverkalsifisering følge en svulst eller lesjon på orgelet. I dette tilfellet vil massen sannsynligvis bli fjernet.

Beregning skjer når leveren er skadet eller stresset av en ekstern kilde. Dette kan inkludere sykdom så vel som alkoholforbruk, og kalsiumavsetningene som oppdages på orgel, er generelt der som et beskyttende tiltak mot ytterligere skade. Ytterligere årsaker til forkalkning er infeksjon, skade på leveren og visse virussykdommer.

Når den krenkende sykdommen eller tilstanden ikke lenger er tilstede, er det ofte ingen nødvendig behandling for leverkalsifisering. Videre overvåkning kan være nødvendig for å utelukke fortsatt infeksjon eller sykdom. Dette gjelder spesielt hos svært små babyer eller barn.

Noen ganger kan kalsifisering forekomme hos spedbarn på grunn av infeksjon under fødselen. Dette skyldes vanligvis mekonium som kommer inn i magen og forårsaker infeksjon. Langsiktige komplikasjoner er uvanlige, men noen ganger kan en forkalket masse eller svulst føre til. Disse er generelt ikke-kreftige, men de blir ofte fjernet kirurgisk for å forhindre problemer.

Når en underliggende sykdom eller en annen tilstand fremdeles er tilstede sammen med leverkalsifisering, inneholder behandlingen generelt riktige rettsmidler for denne tilstanden. De som drikker ofte blir generelt oppfordret til å stoppe, og de som spiser fet mat eller leder en stillesittende livsstil, blir generelt oppfordret til å spise sunnere og engasjere seg i vanlig fysisk aktivitet. Leversykdom som kreft eller levercirrhose kan kreve en grundigere behandling.

Behandling for alvorlig leversykdom kan inkludere dialyse, medisiner, og noen ganger en transplantasjon. Det er også viktig å lede en sunnere livsstil og unngå bestemte stoffer. Infeksjon kan behandles med antibiotika eller andre legemidler.

Noen ganger har leverkalsifisering ingen kjent årsak. I dette tilfellet overvåkes pasientene vanligvis, men krever ikke behandling med mindre det oppdages en årsak. Enkelte medisiner kan også føre til forkalkning. Hvis kalsifiserte cyster vokser, kan de kreve kirurgi. Kalkede cyster er masser som dannes av store mengder kalsium som akkumulerer på leveren. Noen ganger går disse cysterene bort alene uten behandling.