Hva er den distale interphalangeal felles?

Den distale interphalangeale ledd er en av to ledd i de fire fingrene og fire mindre tær. Funnet mellom andre og tredje phalanges – phalangene er de tre beinene i hver finger og tå – det er den første skjøten inn fra fingrene og tærne. Sammenlignet med den proksimale interphalangeale ledd, den andre skjøten inn fra fingrene og tærne, er den distale skjøten litt mindre og har et smalere bevegelsesområde.

I hånden finner den distale interphalangeale leddet omtrent en tomme under fingertoppen, like utenfor fingernailen. I anatomi er distal et begrep med relativ plassering, og refererer til en struktur som er lengst fra kroppens stamme mot en som er nærmest kroppen eller proksimal. Ettersom tommelen har bare to phalanges i stedet for tre, er det ingen forskjell mellom en proksimal og distal interphalangeal ledd i dette sifferet.

Ved denne artikulasjonen er en synovial hengselfeste, mulige bevegelser en liten grad av bøyning og forlengelse, eller bøyning og rettning av fingrene. Flexor digitorum profundus er muskelen som er ansvarlig for bøyning av det distale interphalangeale leddet. Funnet dypt i underarmens palmside, ligger den på den lyserøde siden av armen over ulnabenet. Det regnes som en ekstrinsic flexor av hånden, noe som betyr at muskelens kropp ligger i underarmen, med bare sin sene som trenger inn i hånden. Sammentrekning av denne muskelen tillater omtrent 80 grader av bøyning i den distale skjøten, mens den proksimale ledd har omtrent 100 grader fleksibilitet.

Distal interphalangeal felles forlengelse initieres på samme måte av en ekstrinsic muskel av hånden, extensor digitorum. Det er sentralt plassert i underarmen i underarmen med sener som går gjennom håndens bakside til midtre og distale, eller andre og tredje phalanges. Graden av forlengelse tillatt her er relativt begrenset av tilstedeværelsen av svært sterke ledbånd, palmar- og kollaterale ledbånd, som stabiliserer leddet og holder det fra hyperextending.

I foten er det funnet en lignende ledd mellom midtre og distale falanger av hver av de fire mindre tærne. Storetåen, som tommelen, har to phalanges og derfor bare en interphalangeal ledd. Også en gingsmoid eller synovial hengsel skjøt tillater den distale interphalangeale artikulasjonen av foten ingen bevegelse annet enn bøyning og forlengelse, med forlengelse begrenset av tilstedeværelsen av plantar og kollaterale ledbånd. Muskelen som bøyer denne ledd er flexor digitorum longus, en ekstrinsisk tå flexor som finnes i den bakre delen av underbenet på medial eller tibial side. Forlengelse av denne ledd er gitt av extensor digitorum longus, som ligger i fremre del av underbenet med fire sener som setter inn på de fire distale phalangene.