Hva er forholdet mellom fordøyelsesbesvær og hjertebank?

Fordøyelsesbesvær og hjertebanken er ikke alltid direkte relatert, og kan skyldes separate helsemessige forhold. Når en person opplever begge symptomene samtidig, kan det være en indikasjon på en mer alvorlig medisinsk tilstand som krever medisinsk hjelp. Når en person har det han mener er både hjertebank og fordøyelsesbesvær, kan den virkelige årsaken til begge forhold være enten hjertesykdom eller hjerteinfarkt.

Hver person kan oppleve både fordøyelsesbesvær og hjertebanken av ulike årsaker. Fordøyelsesbesvær oppstår når noen spiser mat som er krydret, fettete eller inneholder for mye koffein, eller hvis personen spiser for mye mat på en gang. Fordøyelsesbesvær manifesterer seg vanligvis på forskjellige måter, men folk opplever vanligvis smerter i deres overliv. Siden fordøyelsesbesvær kan forårsake en brennende følelse i en persons bryst, kalles det også halsbrann.

Folk kan ofte oppleve hjertebanken uten alvorlige konsekvenser. En hjertebank er når en person føler sitt hjerte, hopper over noen vanlige slår. Fornemmelsen av de hoppede slagene kan føles av noen i brystet eller halsen, og kan være en oppsiktsvekkende hendelse for personen.

I de fleste tilfeller indikerer dårlig fordøyelse og hjertebanken ikke noe alvorlig helseproblem. Vedvarende fysisk anstrengelse kan forårsake følelse som både fordøyelsesbesvær og hjertebank. Angst eller intens stress, for eksempel å se en intens film eller venter på resultatene av en high-stakes-test, kan også forårsake hjertebanken og fordøyelsesbesvær.

Hjertesykdom blir ofte feilfortolket av personer som fordøyelsesbesvær eller halsbrann. Andre symptomer på hjertesykdom hjelper til med at en person lider av hjertesykdom og ikke bare fordøyelsesbesvær. Disse symptomene inkluderer uforklarlig svetting, kortpustethet, kvalme og en rask hvilepuls.

En person kan tro at han lider av fordøyelsesbesvær og hjertebank, når han faktisk opplever et hjerteinfarkt. Symptomene på et hjerteinfarkt begynner å bli mild og fremgang til et nivå som er svært ubehagelig. Annet enn hjertebank og magesmerter, som ligner fordøyelsesbesvær, inneholder hjerteinfarkt symptomer også ubehag i arm og bryst, ekstrem følelse av tretthet og uregelmessig hjerteslag. Hvis en person mistenker at han eller noen andre lider av et hjerteinfarkt, må han øyeblikkelig søke medisinsk hjelp for å redusere den totale skade fra hjerteinfarkt.

Hjem rettsmidler kan bidra til å verifisere om det er et forhold mellom andres fordøyelsesbesvær og hjertebank, hvis personen opplever begge symptomene med jevne mellomrom. Flere over-the-counter medisiner er tilgjengelige for å behandle fordøyelsesbesvær, men de vil ikke påvirke følelsen hvis den er i stedet hjerte-relatert. En person kan eliminere utløsere for fordøyelsesbesvær ved å gjøre livsstilsendringer. Noen av disse livsstilsskiftene kan omfatte å spise mindre måltider, unngå krydret eller fettete matvarer og trene med jevne mellomrom.