Hva er forskjellen mellom chlorella og spirulina?

Chlorella og spirulina kommer begge fra en alger kjent som cyanobakterier. De har begge høye nivåer av mineraler, proteiner og vitaminer, men varierer på flere viktige måter, særlig hvordan de fungerer i kroppen og deres struktur. Chlorella er en grønn alger og har omtrent ti ganger mer klorofyll enn spirulina, noe som gjør den til en effektiv avgiftningsmiddel. Det har også flere antioksidanter enn spirulina. Spirulina er en blågrønne alger, og er ikke like gammel en art som chlorella.

Spirulina er en blågrønne alger som vokser naturlig i innsjøer og varme ferskvannsdammer, og ble først dannet for millioner av år siden. Den er rik på protein og kalsium, og er en av de få kildene til vitamin B12 i planteverdenen. Spirulina har også andre vitaminer som vitamin C, D og E. Det er også veldig rik på jern og magnesium. På grunn av det har så mange viktige næringsstoffer, mange anser det som en “super mat”, eller en som har nesten alt kroppen trenger for ernæring.

Chlorella er en grønn alger og vokser naturlig i ferskvann. Det antas å være milliarder år gammel, men ble først brukt som en moderne matkilde rundt 1800-tallet. Som spirulina inneholder den mange næringsstoffer kroppen trenger, men synes å inneholde flere av dem. For eksempel har den mer jern og klorofyll enn spirulina. Det har også en ekte kjernen, som spirulina ikke har.

Både chlorella og spirulina antas å hjelpe til med å støtte immunforsvaret, samt å hjelpe fordøyelsen. Studier har blitt gjort som tyder på at klorella har anti-kreftegenskaper og fremmer vaskulær funksjon. Spirulina har vist at det er effektivt for å redusere risikoen for slag, samt redusere skade på hjertet. Idrettsutøvere bruker også spirulina for å få vekt.

Samlet sett er forskjellene mellom chlorella og spirulina mindre sammenlignet med deres likheter. De blir oftest brukt sammen. Begge er solgt over-the-counter og anses generelt som trygge. De har vanligvis ikke bivirkninger, men noen har en allergisk type reaksjon på spirulina, med symptomer som feber og utslett. Dette antas å skyldes den høye mengden protein, som kan være vanskelig å fordøye.

Chlorella og spirulina bør kjøpes fra en anerkjent kilde. Det er fare for giftig forurensning dersom den enten vokser i urent vann. Selv om disse stoffene anses som kosttilskudd, anbefales det alltid å konsultere en lege før du tar dem, spesielt hvis du tar medisiner.