Hva er forskjellen mellom mental retardasjon og psykisk sykdom?

Psykisk retardasjon og psykisk sykdom er to forskjellige forstyrrelser. Mental retardasjon påvirker en persons intelligens og kognitive evner, mens mental sykdom generelt vil påvirke individets personlighet og humør, eller emosjonell velvære. De som lider av psykisk lidelse kan vise aggressiv eller voldelig oppførsel, humørsvingninger eller manisk depresjon. Noen former for psykisk lidelse er referert til som psykose. Personer med mental retardasjon har utviklingsforsinkelser og lærevansker.

Selv om mental retardasjon og psykisk sykdom er både behandlingsbar, er det nødvendig med en profesjonell diagnose for å bestemme den mest effektive planen. I de fleste tilfeller vil mental retardasjon bli identifisert tidlig, typisk når barn når skolealder. Han kan vise tegn på utviklingsforsinkelser, for eksempel å være forsinket for å kle seg eller matte seg selv, eller ikke kunne bruke badet alene. I løpet av skolens år kan han ha problemer med å lære å lese og skrive, eller gjøre matematiske ligninger.

Personer som har blitt diagnostisert med mental retardasjon, har en under gjennomsnittlig Intelligence Quotient (IQ). En persons IQ kan bestemmes ved å ta en IQ-test. Studenter med moderat mental retardasjon kan plasseres i spesialundervisningsklasser, mens voksne med mild mental retardasjon kan få opplæring i spesielle verksteder. Disse verkstedene kan utarbeide en psykisk forsinket person for jobbplassering.

Psykiske sykdommer refererer til et hvilket som helst antall lidelser som kan forstyrre en persons liv, inkludert skizofreni og obsessiv tvangssykdom. Schizofreni er en form for mental sykdom som kan forårsake vrangforestillinger eller hallusinasjoner, samt paranoia. Noen schizofreni lider også av noe som kalles flere personlighetsforstyrrelser.

Mens mental retardasjon vanligvis er anerkjent i tidlig barndom, vil symptomer på psykisk lidelse vanligvis ikke manifestere til voksen alder. De fleste pasienter som har blitt diagnostisert med psykisk lidelse, har ikke vist symptomer før deres sena tenåringer eller tidlig på 20-årene. Selv om det ikke er så vanlig, kan psykisk lidelse også plage små barn. Barn kan lide av alvorlige former for panikklidelser og fobier som også påvirker mange voksne.

Behandlingene som er tilgjengelige for mental retardasjon og psykisk lidelse, er også forskjellige. Avhengig av hvilken type psykisk lidelse en person er rammet av, kan han bli foreskrevet antidepressiva eller andre medisiner. Behandling modifikasjonsbehandling eller psykoterapi anbefales ofte for personer som lider av ulike former for psykisk lidelse. Barn og voksne som er diagnostisert med mental retardasjon, kan ha glede av fritidsaktiviteter og tale- eller språkterapi, samt spesialundervisning.