Hva er funksjonen til en neuron?

Funksjonen til en nevroncelle er å overføre informasjon. Dette gjør det til en integrert del av kroppens nervesystem. Nevroner kalles også nerveceller, neuroner og neurocytter. Neuroner kan nett sammen og overføre informasjon gjennom hele kroppen ved hjelp av elektriske og kjemiske signaler.

Neuroner inneholder de grunnleggende elementene i en celle, inkludert membranen, kjernen og cytoplasma. Disse er inneholdt i hovednekronlegemet, kjent som soma. I tillegg til soma inneholder nevronen en akson og en rekke dendriter. Axonen kan være så lang som 3 meter lang og kan sende signaler til dendritene til neste neuron. Dendriter er filamenter som mottar informasjon fra en annen nerves axon.

Neuroner har ofte tusenvis av grener som tillater sin axon å koble til andre neuroner. Hvis en neuron er tenkt å se ut som en geléfisk, og da er dusinvis av geléfisk tenkt å holde hender, kan det gi en ide om hvilke sammenhengende nevroner som ser ut. Nevronene berører ikke; det er et minimalt gap mellom hver celle kjent som synaptisk gap eller synaps.

Kroppen bruker funksjonen til en nevroncelle for å drive nervesystemets tre hovedfunksjoner. Nervesystemet registrerer endringer i interne og eksterne forhold, undersøker disse endringene og reagerer på dem. Nervesystemet omfattet hjernen, ryggmargen og nerveceller som knytter disse til muskler og kjertler over hele kroppen.

Den spesifikke funksjonen til en neuron er å hjelpe hjernen, som selv består av milliarder av nevroner, å huske, lære og fornuft. Kroppen er i stand til å reagere basert på informasjon sendt og mottatt av nevronene. For å reagere, sendes kommandoer fra hjernen til muskler og kjertler via nevroner. Kommandoer kan enten være spennende eller hemmelige. Disse forårsaker mer eller mindre aktivitet i målrettede neuron eller nevroner.

Funksjonen til en nevron utføres ved å sende kjemikalier over det synaptiske gapet fra en celle til en annen. Disse kjemikaliene er kjent som nevrotransmittere. Noen er opprettet og lagret i vesikler til det trengs, mens andre blir flyttet til vesiklene fra andre steder.

Handlingspotensialer, eller kommandoer, aktiverer funksjonen til en neuron når den når cellen. Nevronet tillater deretter kalsiumioner å smelte sammen med vesikkelmembranene og frigjør nevrotransmitterne inneholdt i. Nevrotransmitterne spilder inn i det synaptiske gapet når dette skjer og aktiverer reseptorer i neste neurons dendriter.