Hva er ileokalsventilen?

Den ileokalsiske ventilen er en sphincter-muskel som gjør det mulig for passasje av fordøyd mat gjennom mage-tarmkanalen. Når ileokalsventilens funksjon er svekket, kan det oppstå potensielt farlige forhold. En koloskopi er ofte brukt for å bestemme årsaken til forstyrrelser forbundet med denne ventilen og fordøyelsessystemet. Avhengig av testfunn kan behandling omfatte enkle endringer i livsstil og diett, administrering av antibiotika eller andre medisiner, og i noen tilfeller kirurgi.

Ligger mellom tynn og tyktarmen, holder ileokalsventilen avfallsmaterialene fra å støte opp og akkumuleres i tynntarmen. En tilstand som kalles ileocelleventilsyndrom (ICV) oppstår når ileokalsventilen ikke virker ordentlig og enten forblir lukket eller åpen. Lukking av ventilen resulterer i forebygging av avfall fra å komme inn i tykktarmen. Når ventilen forblir åpen, samles avfallsstoffer i tynntarmen som skaper en giftig blokkering. Enten situasjon, hvis den ikke behandles, kan forstyrre fordøyelsen og resultere i opphopning og absorpsjon av toksiner av kroppen som kan være dødelig.

En rekke faktorer kan bidra til utviklingen av ileokalsventilsyndrom. Personer som har usunn matvaner eller lider av dehydrering, kan bli symptomatiske. Nerve trykk lokalisert i øvre lumbale ryggraden, eller nedre rygg, har blitt funnet å bidra til utviklingen av ventilproblemer. Symptomene inkluderer nedre ryggsmerter, kvalme og tarmforstyrrelser. Behandlinger inkluderer kosttilskudd, anvendt kinesiologi og kiropraktikkjusteringer.

Når uforklarlige forstyrrelser i fordøyelsessystemet forekommer, brukes en koloskopi ofte. Hvis en person lider av problemer som en anemi av ukjent opprinnelse, opplever blodige avføring, eller lider av inflammatorisk tarmsykdom (IBD), kan en koloskopi være nyttig for å avdekke kilden til problemet. Unormale resultater fra en koloskopi kan indikere tarmbetennelse, infeksjon, forekomst av polypper eller en svulst. Utført som en ambulant prosedyre, krever en koloskopi at tarmen blir renset og tømt før testingen.

I en koloskopi får pasienten smertestillende og mild beroligende. Ligger på hans eller hennes venstre side, blir et koloskop, et fleksibelt rør utstyrt med et lite kamera, introdusert i anusen og går frem mot den laveste delen av tynntarmen, hvor ventilen er plassert. Luft administreres gjennom røret for å oppnå bedre bilder av området. Under testen kan det tas prøver av lymfatisk vev, kjent som biopsi, og eksisterende polypper fjernet. Risiko forbundet med kolonoskopi inkluderer infeksjon, kvalme og blødning på biopsi stedet.