Hva er radialnerven?

Den radiale nerve er en nerve som finnes i den menneskelige armen. Dette er nerven som er ansvarlig for å gi nerveforsyningen til underarmen og den bakre delen av armen, også kalt extensorfeltet. Dette rommet inneholder musklene som leveres av radialnerven. Denne nerven kommer også inn i beinet i armen kjent som humerus.

Triceps brachii er den primære muskelen som leveres av denne nerven. Andre muskler leveres, i hvert fall delvis, av denne nerven. Triceps brachii er en stor muskel med tre hoder plassert på baksiden av overarmen. Dette er muskelen som gjør det mulig å rette armen.

Den radiale nerve begynner på strukturen kjent som brachial plexus. Dette er et nettverk av nervefibre som går fra ryggraden og inn i nakke, armhule og deretter inn i armen. Brachial plexus har ansvaret for å gi nerveforsyningen til armens muskler og hud.

På grunn av denne nervens betydning for menneskekroppen, kan skade som involverer denne nerve potensialet for å kompromittere normal motor og sensorisk funksjon, spesielt med armen. Humerus er benet som finnes i overarmen. Som nerven setter seg inn i dette beinet, kan en brudd føre til nerveskader.

Langvarig press på denne nerven kan også forårsake skade eller dysfunksjon. Noen årsaker til dette trykket inkluderer å bære et klokkebånd for stramt eller sovende i en stilling som forstyrrer nerven. En medisinsk tilstand som kalles iskemi kan også hindre riktig nervefunksjon. Iskemi forårsaker feil blodgennemstrømning til nerve og omgivende områder.

Noen symptomer som kan indikere nervedysfunksjon som involverer radialnerven, inkluderer smerte eller nummenhet, spesielt i hånden, eller vanskeligheter når man prøver å forlenge håndleddet eller albuen. Unormale opplevelser som tinning eller pins og nåler kan også være tilstede. Noen av disse symptomene skal rapporteres til en medisinsk profesjonell for å få en skikkelig diagnose.

Behandling for nervedysfunksjon er avhengig av årsaken og individuelle responser på behandlingsmuligheter. Ofte er den eneste behandlingen som er nødvendig for å endre handlinger eller stillinger som fører til symptomstart. I andre tilfeller er medisiner foreskrevet i et forsøk på å redusere smerte eller hevelse forbundet med nervedysfunksjonen. Fysioterapi eller apparater som fester eller splinter reduserer ofte symptomene og gir raskere helbredelsesprosessen. Bare i sjeldne tilfeller er det nødvendig med kirurgisk inngrep for å reparere nerve eller omgivende vev.