Hva er troxerutin?

Troxerutin er et legemiddel som brukes i behandling av åreknuter og andre lidelser som forårsaker blod til å boble. Det er i en klasse med medisiner kjent som flavonoider og fungerer ved å reparere skader på kapillærene og gjøre dem mindre utsatt for senere skade. Troxerutin er avledet fra det japanske pagodetreet og har vært mye brukt i vestlig medisin siden 1960-tallet.

Behandling med troxerutin administreres i to forskjellige faser. I den første fasen av behandlingen injiseres medisin enten i en vene eller en muskel. Alternativt, eller noen ganger i tillegg, kan en pasient gis en oral dose i to til fire uker. Dosering er vanligvis høyere i begynnelsen av behandlingen og senkes deretter til vedlikeholdsnivåer når symptomene blir bedre.

Etter initial behandling med injeksjoner eller oral medisinering, kan pasienter bli behandlet aktuelt. Legemidlet er vanligvis suspendert i en gel, som er spredt på det berørte området en eller to ganger daglig. Denne administrasjonsmåte er ganske effektiv til å lindre symptomene på åreknuter og i å reversere skadene på blodårene som er forårsaket av tilstanden.

Troxerutin hjelper til med å behandle venøse lidelser som åreknuter på en rekke forskjellige måter. Det bidrar til å stabilisere cellevegger, noe som gjør dem mindre permeable, slik at væsker overføres mellom celler og blodceller på normale nivåer. Medisinen påvirker også kvaliteten på kapillærene som gir oksygen til disse cellene ved å gjøre dem sterkere og mindre sprø. Veggene i venene i det berørte området blir også mer stabile, slik at blodplater ikke holder seg til dem og væsker kan passere fritt gjennom dem. Dette forhindrer blod i å samle seg i blodårene, noe som er hovedårsaken og symptomet på åreknussen.

Selv om det er mest brukt til å behandle åreknuter, kan troxerutin også brukes til å behandle andre lidelser, som for eksempel hemorroider, som involverer bloding av blod i blodårene. Venøs insuffisiens, som er en lignende tilstand for åreknuter, kan også behandles med troxerutin, selv om aktuell behandling ikke er mulig fordi tilstanden påvirker venene på det indre av beina og ikke på overflaten. Dobbeltblindstudier som sammenligner denne medisinen med placebo, har vist at det er en effektiv behandling for denne tilstanden.