Hva skal jeg forvente fra en hip mri?

Høft smerte kan kreve en test kalt magnetisk resonans imaging (MR), for å diagnostisere den underliggende årsaken til ubehag. Under en hip MR, blir pasienten bedt om å ligge veldig stille i en rørlignende struktur som testen utføres. En høy klangstøy kan bli hørt gjennom hele testen, da magneter beveger seg for å gi nøyaktig bildebehandling. Testen er smertefri og fullstendig ikke-invasiv og tar normalt mellom 30 og 60 minutter.

En MR-maskin består av tre deler. Den primære magneten er veldig stor og brukes til å lage magnetfeltet som er nødvendig for teknologien til å fungere. Gradientmagneter er mindre og lar maskinen fokusere på en bestemt kroppsdel. Spolen er den delen av maskinen som ligger nærmest den delen av kroppen som blir testet, i dette tilfellet hoften. Delene arbeider sammen for å sende radiobølger gjennom kroppen, og skaper et detaljert bilde av hoftens indre.

Før en MR vil pasienten bli bedt om å fjerne alt metall smykker og klær. Ethvert metall i kroppen må rapporteres til teknikeren som utfører testen, da noen metaller er uforenlige med denne eksamenen. Pasienter med pacemakere eller andre interne enheter kan ikke gjennomgå hip MR. Klokker, kredittkort og andre ting kan bli negativt påvirket av magneter og bør ikke engang bli tatt inn i eksamenslokalet.

Pasientene vil vanligvis bli bedt om å bytte til sykehuskjole før prosedyren. En laboratorietekniker vil hjelpe pasienten til en passende posisjon på undersøkelsestabellen. Avhengig av bildebehandlingslab kan MR-maskinen være lik en tunnel, eller den kan ha to eller flere åpne sider.

Etter hvert som MR begynner, må pasienten forblir veldig stille, slik at de resulterende bildene er klare. Når magneterne fungerer, kan maskinen være veldig høy. Lyden ligner et høyt banke eller banke. Periodisk under testen kan bankingen stoppe og fortsette. Teknikeren som administrerer eksamenen, skal være tilgjengelig for pasienten via mikrofon under prosedyren.

Noen ganger har pasienter problemer med å holde seg stille i de 30 til 60 minutter som kreves for å fullføre hip MR. Hvis dette er tilfelle, kan en lege gi medisiner for å ta før testen for å hjelpe til med avslapning. Hvis dette er et problem, bør legen informeres før planlegging av hip MR, slik at medisinen kan bli foreskrevet.

En hip MR er en smertefri prosedyre. Det hjelper leger med å diagnostisere årsakene til hoftesmerter, slik at passende behandling kan bli gitt. Det er ingen spesiell forberedelse for prosedyren, og pasientene kan gå tilbake til normale aktiviteter umiddelbart etter testen.