Hva er bukhulen?

Den peritoneale hulrommet er det væskefylte gapet mellom muren på magen og organene som er inneholdt i magen. Hulrommet består av visceral og parietal peritoneum. Begge er glatte membraner som skiller ut væske. Den viscerale peritoneum er det indre laget av membranen som vikler seg rundt bukets indre organer. Den parietale peritoneum er det ytre laget festet til magen på buken.

Peritoneal hulrom inneholder bekken, mage, milt, galleblære, lever og tarmene. Væsken som finnes i bukhulen er tilstede for å smøre eller redusere slitasje, vev og organer i magen under fordøyelsen. Den inneholder antiinflammatoriske egenskaper som antistoffer, hvite blodlegemer og elektrolytter.

Problemer med peritoneal hulrom kan oppstå når det er en økning i væskeakkumulering. Denne overflødige væsken, som kalles asetisk væske, kan føre til skråninger. Ascities, akkumulering av væske, er et vanlig biprodukt av alvorlig leversykdom som skrumplever. Cirrhosis er en kronisk leversykdom som skaper arr og resulterende klumper som vevet helbreder.

Overflødig væske i bukhulen kan skape en utvendt eller hevet underliv. Dette kan gi økt press på strukturen i området, inkludert membranen. Membranet er et muskelark involvert i å puste under ribbeholderen. Denne kraften mot membranen kan skape vanskeligheter med å puste.

Andre problemer forbundet med væskeoppbygging i bukhulen er blåmerker, hevelse i bena og hypertensjon, kjent som høyt blodtrykk. Behandlingen består av behandling av væsker gjennom vannbegrensning eller diuretika. Diuretika, eller vannpiller, er en medisin som er designet for å skylle for mye væske ut av kroppen ved å produsere urinutgang.

I alvorlige tilfeller av overdreven væske, kan aspirasjon, fjerning av væske gjennom en nål, være nødvendig. For tilbakevendende væskeabnormaliteter kan det være nødvendig med en shunt. En peritoneovenøs shunt er en anordning for å opprettholde en åpning i peritonealhulen for å tillate flere eller kontinuerlig drenering av overdreven væske uten at det er nødvendig å sette en nål hver gang.

En komplikasjon som kan oppstå med væskeoppbygging og behandlingsprosedyrer kalles peritonitt. Peritonitt er betennelse eller hevelse i peritoneum. Denne tilstanden kan også påføres ved en sopp- eller bakteriell infeksjon i membranen. Medikamenter for å drepe infeksjonen og mulig kirurgi for å fjerne infiserte områder av bukhinnen kan være nødvendig for å behandle denne tilstanden til bukhulen.