Hva er forholdet mellom alkohol og erektil dysfunksjon?

Alkohol og erektil dysfunksjon er ofte relatert årsakssammenheng, selv om virkningen av alkohol på erektil dysfunksjon varierer på lang og kort sikt. På kort sikt kan drikking føre til at en mann mister evnen til å oppnå eller opprettholde en ereksjon. Å drikke på lang sikt kan på den annen side forårsake impotens på grunn av de negative kroppens fysiske effekter fra alkoholforbruket. For de fleste mennesker fører ikke alkohol i moderasjon til erektil dysfunksjon, selv om eksisterende eksistensproblemer kan bli verre med alkohol.

Mange menn som har problemer med seksuell aktivitet på grunn av alkohol, er ikke alkoholikere, men heller folk som har drukket for mye til å utføre seksuelt. Alkohol kan undertrykke nervesystemet, noe som gjør kroppens fysiske respons til følelser i normalt følsomme områder mindre intense. Som sådan, selv om en mann kan oppnå ereksjon under påvirkning av alkohol, er det ikke alltid mulig å ejakulere.

For de fleste menn er alkohol og erektil dysfunksjon bare relatert gjennom denne nummenerende effekten. Noen mennesker finner imidlertid at dysfunksjonen ved tørt drikking fortsetter i neste dag. Dette kan være forårsaket av alkoholens blodfortynningseffekter, noe som gjør det vanskelig å opprettholde en solid ereksjon.

Når alkohol forbrukes i moderasjon, kan det noen ganger bidra til å overvinne erektil dysfunksjon som skyldes angst. Å være kontrollert av hemming kan helt forhindre en ereksjon, uansett hvor mye en mann ønsker å oppnå en. Alkohol har av og til et positivt forhold til erektilproblemer, men det er ikke en god ide for menn å bygge opp opplevelsen av sex på en måte som vil trene kroppen for ikke å bli vekket uten alkohol. Dessuten er dette positive forholdet avhengig av å drikke en rimelig mengde, noe som kan være vanskelig å opprettholde over en lang natt.

De langsiktige effektene av tung drikking eller alvorlig alkoholisme er vanligvis dire og negative. Mens noen få drinker ikke vil forårsake disse negative effektene, vil enhver person som regelmessig bruker store mengder alkohol, risikere å utvikle leverproblemer og oppleve generell nedsatt kroppsfunksjon. Det er ingen å fortelle nøyaktig hvilke problemer som vil føre til at kroppen mister sin evne til å oppnå ereksjon, men en person med dårlig helse vil sikkert oppleve nedsatt seksuell helse også. Denne typen erektil dysfunksjon er ofte permanent.