Hva er forskjellen mellom wheatgrass og bygggress?

Det er svært lite forskjell mellom wheatgrass og bygggress. Noen foretrekker smaken av wheatgrass til den av gresgress, mens andre mener at byggress produserer færre magesymptomer sammenlignet med hvetegress. Selv om begge plantene inneholder lignende kjemikalier og næringsstoffer, inkludert protein, vitaminer og mineraler, bruker forplantningene plantene til forskjellige formål. Noen mennesker spiser wheatgrass i håp om å bekjempe anemi eller å redusere betennelsen og andre symptomer på kolitt. Personer som bruker bygggress mener planten reduserer betennelsen i forbindelse med leddgikt, i tillegg til å senke blodkolesterolet.

Helsekostforesøkere får ofte både hvetegras og bygggress i naturlig form i ferske bunter eller fra planter som vokser i smussfylte skuffer. Gresset er pulverisert i juice maskiner og full i drikke. Noen talsmenn som hevder bygggress, har en mer bitter smak i forhold til den søtere smaken av wheatgrass, og noen opplever mageforstyrrelser og diaré etter å ha tatt hvetegress. Produsenter kan også kjøpe frøene til enten plante og dyrke og dyrke gresset i hager.

Når de spire, kan hvetegras og bygggress generelt vokse i opptil to uker før høsting. Produsenter behandler gresset i kapsler, pulver og tabletter, samt flytende ekstrakter og tinkturer. Begge gressene inneholder protein og aminosyrer. De unge plantene inneholder også vitamin A, C og E sammen med alle B-vitaminene. Minerale næringsstoffer i gresset inkluderer kalsium, jern, magnesium, fosfor og kalium. Som grøntmedlemmer inneholder disse gressene fiber, klorofyll og et kjemikalium kalt beta-sitosterol, en plante steroid.

Begrensede studier indikerer at wheatgrass kan være nyttig som en behandling for toksisiteten ofte forbundet med kjemoterapi. Pasienter får vanligvis granulocytkolonistimulerende faktorer og epoetin for å forhindre anemi, men produserer generelt uønskede bivirkninger. Kvinnelige brystkreftpatienter som konsumerte hvetegressjuice, under kjemoterapibehandlinger, var mindre sannsynlige for å utvikle anemi, krever ikke redusert kjemoterapi doser, eller krever konvensjonelle adjuvante terapier.

Thalassemia er en genetisk lidelse som resulterer i produksjon av unormalt hemoglobin, oksygenbærende protein i røde blodlegemer. Pasienter krever ofte røde blodtransfusjoner. Pasienter som bruker hvete gressjuice har krevd 25% færre transfusjoner enn pasienter som ikke tar plantetilskudd. Noen mener at klorofyll virker som oksygenbærende middel, muligens reduserer stress på røde blodlegemer. Andre hevder at klorofyll beskytter mot stråling og fungerer som en antioksidant, fjerner frie radikaler og øker kroppens immunforsvar.

Studier hevder at hvetegras og bygggress reduserer betennelse ved å hemme cytokinkjemikaliene som forårsaker reaksjonen. Forskning utført ulcerøs kolitt pasienter angivelig produsert bevis for at wheatgrass redusert magesmerter, rektal blødning, og antall løs avføring som ofte følger med lidelsen. Noen mener at de antiinflammatoriske egenskapene til bygggress kan brukes til å redusere effekten av revmatoid artritt og gikt.

Forskere foreslår at beta-sitosterol i bygggress forhindrer intestinal absorpsjon av kolesterol. Stoffet omdannes deretter til galle som kroppen lett fjerner. Denne tiltak formodentlig reduserer lipoproteiner med lav densitet og totalt kolesterol, samtidig som lipoproteiner med høy tetthet økes. Alvorlige bivirkninger ved bruk av hvetegras og bygggress inkluderer muligheten for en allergisk reaksjon, noe som kan føre til hevelse i munnhulen og halshulen, eller føre til anafylaksi.