Hva er forholdet mellom kortikosteroider og akne?

Forholdet mellom kortikosteroider og akne er at kortikosteroider iblant brukes til å behandle tilstanden. Hvis en pasient lider av alvorlig akne, karakterisert ved cyster og knuter over 1/5 av en tomme (5 millimeter) i diameter, brukes kortikosteroide skudd ofte som en behandling. Steroider inneholder antiinflammatoriske egenskaper og kan derfor brukes til å redusere betennelsen sett med akne. Noen leger og kliniske studier tyder på at kortikosteroider faktisk kan forverre eller forårsake akne, men dette kravet blir varmt diskutert. En tilstand som kalles kortikosteroid-akne kan manifestere hos ungdom som behandles med kortikosteroider, men dette kan vanligvis oppklares ved reduksjon i dosering.

I de fleste tilfeller er koblingen mellom kortikosteroider og akne at kortikosteroider brukes til å redusere betennelsen forårsaket av akne. Steroider brukes ofte til å redusere betennelse, og de delene av huden som er berørt av akne, opplever en smertefull betennelse rundt blokkerte porer. Mange ikke-steroide aknebehandlinger er tilgjengelige, men kortikosteroider gir vanligvis et raskere resultat, som kan forbedre pasientens moral og gjøre dem mer villige til å fortsette behandlingen. Kortikosteroider kan også redusere sannsynligheten for arr som følge av alvorlig akne.

Alvorlig akne er ofte preget av store cyster eller knuter som starter relativt dypt ned i huden. Disse cysterene kan være smertefulle for pasienten, og er ofte stygge og forårsaker arr. Forbindelsen mellom de to betyr at injeksjoner av kortikosteroider direkte inn i det berørte området kan redusere betennelse og øke hastigheten på helbredelse. Etter at cysten eller knuten har blitt injisert med et kortikosteroid, reduserer betennelsen, reduserer smerten følt av pasienten, og klumpen begynner å helbrede. Aktuelle behandlinger er ofte ubrukelige ved å bekjempe alvorlig akne fordi betennelsen begynner for dypt i huden.

Til tross for det generelt positive forholdet mellom kortikosteroider og akne, har stoffet vært kjent for å forverre acne i noen tilfeller. Dette er spesielt uttalt når det gjelder ungdom og kan resultere i kortikosteroid-akne, noe som i hovedsak betyr at stoffet fremkaller mer akne i pasienten. Reduksjon i dosering er vanligvis tilstrekkelig til å bekjempe dette problemet fordi stoffet ofte er nødvendig for å behandle en annen tilstand. Noen studier har også vist en mulig sammenheng mellom innånding av kortikosteroider og akne.

Cortisone, en type kortikosteroid, er laget naturlig i kroppen. Dette betyr at det er liten sjanse for at pasientene vil være allergiske overfor det eller få bivirkninger. Kortikosteroider og akne kan derfor vanligvis kombineres med lite bekymring for bivirkninger. Det er mulig at pasienter vil oppleve det berørte området synker inn i huden som et krater, en reaksjon kjent som atrofi. Dette rydder vanligvis opp innen få måneder.