Hva er metafysen?

Metafysen er et område av beinet som vokser i barndommen. Når barn blir født, består metafysen hovedsakelig av brusk, noe som gjør at beinet får plass til å vokse over tid. Etter hvert som folk vokser opp, vokser brusk og langsomt vender seg til fast ben. Avhengig av ben og personen har alle de lange beinene vanligvis klart å vokse helt etter 25 år, og mange av beinene slutter å vokse lenge før dette punktet.

Enden på beinet, det avrundede området som artikulerer med andre ben, er kjent som epifysen. Mellom dette området og metafysen ligger epifysplaten, et område av beinet som utvides når beinet vokser. Noen ganger blir epifysplaten ansett som en del av metafysen. Under metafysen er diafysen eller akselen av beinet, som utgjør hoveddelen av beinet.

I barndommen har denne delen av beinet en veldig rik blodforsyning som er utviklet for å fremme en sunn vekst. Det faktum at beinene fremdeles vokser, forklarer hvorfor barna helbreder raskere fra brudd, fordi deres bein er bedre i stand til å gjenopprette seg. Den økte blodtilførselen kommer imidlertid også med et problematisk aspekt: ​​Barn kan utvikle en rekke medisinske problemer i beinene som kreft og infeksjoner som blir verre av den rike blodtilførselen i metafysen.

Et problem som barn kan oppleve er osteomyelitt, en beininfeksjon. Osteomyelitt sprer seg raskere når det er rikelig blodtilførsel for å bære infeksjonen. Barn kan også utvikle beincyster og kreft som osteoblastom, enchondroma og fibrosarcoma i deres raskt voksende bein. Behandling for disse forholdene kan bli komplisert av den raske veksten av beinet. Forstyrrelser av beinvekst kan også forekomme og føre til problemer som forskjeller i lem lengde.

Fysiske antropologer har gjennomført en rekke studier som undersøker veksten av bein over tid og har kommet til noen svært nøyaktige estimater av når veksten begynner å sakte og stoppe. Disse estimatene kan brukes til å nøyaktig datere lange bein selv når resten av kroppen ikke er tilgjengelig, fordi noen kan undersøke beinet, merke utviklingen av metafysen og epifysen, og bestemme hvor gammel personen var. Denne informasjonen brukes i undersøkelsen av moderne kriminalitet, samt innen antropologi, hvor forståelse av beinutvikling har gitt folk mulighet til å estimere den omtrentlige alder ved døden av gamle menneskelige befolkninger.